Waldorfeszt – Installáció

A Rügy Egyesület lelkes támogatói és szervezői ebben az évben is megszervezik a WALDORFESZTET Zebegényben, június 7-9 között!

A Waldorfeszt 2019-ben ünnepli az első Waldorf iskola és a mai napig teremtő erővel bíró Waldorf-pedagógia megszületésének századik évfordulóját. Fesztiválunkon megidézzük ennek a száz évnek máig érvényes gondolatait, kreatív hagyományait és szeretnénk a természethez hasonlóan szépen és tisztán előállítani vagy akár alkotni, teremteni olyan dolgokat, melyeket sokáig nézhetünk és csodálhatunk.

Rudolf Steiner szellemtudománya azt tanította nekünk, hogy vegyük észre a körülöttünk létező sok-sok világot, mindegyikbe álljunk bele a magunk módján:

a Waldorfeszt 2019-ben is megidézi ezt a sokszínű világot és megpróbál mindegyikben egyszerre jelen lenni.

Tehát, a fejünk felett lesz egy nagy (papírmasé) SÓLYOM, a sólyom szeretné lerakni a TOJÁSAIT, amit nektek kellene elkészíteni.

Szeretnénk, ha minél többen eljönnétek, és megépítenétek a tojásokat: bármekkora tojást lehet építeni, bármilyen természetes anyagból, amit találtok a környezetetekben, vagy hoztok magatokkal: kövekből, ágakból, levelekből, virágokból, vagy abból, ami eszetekbe jut. Ami jó, ha a tojásnak tojás alakja van, és úgy rakódik össze, hogy a természet egy ideig még megtűrje magán, hogy sokáig csodálhassuk. A tojások ne szétszórt halott installációk legyenek, ösztönözzenek cselekvésre, de feltétlenül állítsanak meg, nevettessenek vagy sokkoljanak, gyönyörködtessenek, de semmiképpen se engedjenek el senkit gondolkodás nélkül.

Várjuk tehát néhány fős csapatok jelentkezését, akik a fesztivál ideje alatt, 2019. június 8. szombat 17.00 óráig megpróbálkoznak a tojások lerakásával. Minden elkészült tojást megbeszélünk és jutalmazunk.

Érdeklődni és regisztrálni 2019. május 30-ig itt lehet:

Murai Gábor, 30/340 31 32, murai.gabor07@gmail.com

Egyéb információk, képek, filmek: www.waldorfeszt.hu

Reméljük, sikerül megidézni a szellemet szállító sólymot, és az lerakja tojásait!

Fesztiválunk úgy alakul és készül, hogy szeretné befogadni és magához ölelni ezt a száz évet, és mindazokat, akik részt vennének ebben az időutazásban!

Üdvözlettel, a szervezők