FELHÍVÁS GYÓGYPEDAGÓGIAI WALDORF ISKOLA ALAPÍTÁSÁNAK ELŐKÉSZÍTÉSÉRE

KEDVES SZÜLŐK, PEDAGÓGUSOK, ORVOSOK, SEGÍTŐ SZAKEMBEREK!

Sokakban, sok helyütt fogalmazódott meg már az az igény, hogy az egyre növekvő számú Waldorf-iskola mellett szükség lenne olyan intézményre is Magyarországon, mely biztosítani tudja a sajátos nevelési igényű gyermekek Waldorf-szemléletű nevelését, tanítását. Eddigi közös gondolkodásunk nyomán olyan intézmény kezd körvonalazódni, ahol kis létszámú osztályokban (12-14 fő), külön erre a célra kialakított Waldorf-tanterv alapján tanulnának a gyermekek.

Egy ilyen iskola megalapítása nagyon sok feladattal jár. Úgy gondoljuk, hogy mielőtt nekifognánk a feladatok listázásának, a közös szellemi alapokat és szakmai kérdéseket is körül kell járnunk.

Várjuk tehát azokat, akik akár szülőként, akár pedagógusként, akár pusztán szellemi támogatásukkal kívánják erősíteni ezt az alapítási szándékot.

A közös munkát havi egy alkalommal Jancsek Gábor vezetésével kezdjük el. Terveink szerint a rendszeres alapozó munka a következőkből állna:

  • Az emberismereten alapuló gyermekmegfigyelés iskolázása Anna Seydel: ÉN TE vagyok című könyve alapján

  • Önismereti és művészeti munka

  • A leendő iskola pedagógiai programjának kialakítása

Várunk minden érdeklődőt az első találkozásra 2017. október 15-én 10.00 órára a Magyar Waldorf Szövetség székhelyén: 1075 Budapest, Asbóth utca 17. (a Deák térhez közel) .

Részvételi szándékodat kérjük, jelezd Liszka Andreának. liszka.andrea@waldorf.hu címen. Ha az első időpont nem megfelelő, de szívesen csatlakoznál a folyamathoz, azt is jelezd!

 

Budapest, 2017. szeptember 1.

 

Jancsek Gábor

Kiss Tünde

Liszka Andrea

Osváth Andrea

Sósné Pintye Mária