Szent György-napi vásár

 

XXII. SZENT GYÖRGY – NAPI SOKADALOM

KÉZMŰVES VÁSÁR ÉS WALDORF MŰVÉSZETI TALÁLKOZÓ

2017. ÁPRILIS 22. 09.00 – 22.00 ÓBUDA – FŐ TÉR

 

Közhírré tétetik!

Az Úr 2017. esztendejében, Szent György havának 22. napján immár 22. alkalommal kerül  megrendezésre Óbudán, a Szent György-napi sokadalom, kézműves vásár és az ország Waldorf intézményeinek és pártolóinak művészeti találkozója                                                                a Waldorf Művészeti Találkozó.

A hosszú évek alatt hagyománnyá vált, hogy ezen a hétvégén az Óbudai Waldorf Iskola birtokába veszi a Fő teret s az ország számos Waldorf művészeti csoportja, intézménye képviselteti magát hogy muzsikával, tánccal, kézműves kirakodóvásárral s az óriás sárkány legyőzésével köszöntse a tavaszt. Az egész napos vásári forgatagban színpadi produkciók, koncertek, színházi előadások, zsonglőrök, mutatványosok, vásári komédiások, szórakoztatják a kézművesek, népművészek és iparművészek portékái között nézelődő nagyérdemű vendégseregletet. A rendezvény a waldorfos közösségek egyik legszebb ünnepe, Óbuda egyik legnagyobb látogatottságot és médiaérdeklődést mutató programsorozata és kézműves vására, ahol közel 70 iparművész és mesterember mutatja be portékáit és különleges műhelyfoglalkozások résztvevőivé válhat a közönség apraja s nagyja.  

Az idei esztendő kiemelt fontosságú az Óbudai Waldorf Iskola és Gimnázium életében, hiszen az elkövetkező időszakban ünnepli az iskola megalakulásának majd fennállásának 25 éves évfordulóját.
A program számos izgalmas produkciót tartogat gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A napot a MAGONC zenekar 70 gyerkőcöt számláló tavaszköszöntő koncertje indítja. A Zichy-kert meghitt zöldterületével, csendes udvarával a vásár forgatagában megpihenni vágyó kisgyermekeseknek nyújt a Mesekuckóban pihenési lehetőséget, valamit a Családi Piknik helyszínéül szolgál. A családokat egy kalandos mesetér, a Világfa regélő meselabirintus és a pergő-forgó kosaras körhinta várja a Szentlélek téren.

A Szent György–nap kulturális hagyományait megidéző Óbudai Hagyomány Műhely játékai, Vitéz László bábszínháza, Korzenszky KláraSzerelemcsütörtök dobszerda koncertje vagy a Térszínház élőzenés mesejátéka igazi szórakoztató programnak ígérkezik. Az Óbudai Waldorf Gimnázium fantasztikus Szólóestje után a Fő téren a nap leglátványosabb produkciója, a 19 órakor kezdődő Szent György legenda - óriásbábos misztériumjátéka veszi kezdetét, melyben Szent György vitéz bizonyára az idén is legyőzi a közel 15 m hosszúságú hatalmas sárkánykígyót. Az esti koncerteknek és a napzáró táncházi mulatságnak a VASMACSAKA KávéZoo ad otthont.

Jertek vélünk hát az jó Waldorf Oskolások Szent György - napi Tavaszünnepére Napot s csodát látni, Sárkány-táncot járni, napkeltétől napnyugtáig, csillagok hulltáig…
 

Szeretettel várunk mindenkit!
Szervező, házigazda: Óbudai Waldorf Iskola

www.szentgyorgynapivasar.hufacebook.com/tavaszunnep

E- mail: unnepekwaldorobuda@gmail.com