Freunde der Erziehungskunst – önkéntesek küldése és fogadása

Kedves Kollégák!

Szeretnétek külföldi önkéntes fiatalokat fogadni az intézményeitekben?
Szeretnétek a fiataloknak a saját intézményeitek vonzáskörében külföldi önkéntes munkát biztosítani?
És mindezt EUs anyagi támogatással?

Akkor nektek szól ez a levél.

A Freunde der Erziehungskunst munkatársai egy olyan hálózat kiépítésén dolgoznak, melyen keresztül önkéntes fiatalokat tudnak a Waldorf-intézmények fogadni és küldeni Európa-szerte. Mindezt az Európai Szolidaritási Testület (ESC) anyagi támogatásával.

A Freunde egyelőre 7 ország Waldorf szövetségeinek bevonásával építi a hálózatot (Németország, Hollandia, Belgium, Olaszország, Ausztria, Oroszország és Magyarország), de tervezik ennek folyamatos bővítését.

Ahhoz, hogy ebben részt vehessünk, a Magyar Waldorf Szövetséget akkreditáltatnunk kell (vagyis minőségi tanúsítványra pályázni). A folyamat közben felmerült az a lehetőség, hogy a Szövetséggel egy időben, egy pályázaton belül, tagintézményeinket is akkreditálják. Aki foglalkozott már ezzel, tudja, hogy a régi rendszerben ez mennyi munkával járt – és a végeredmény nem volt biztos. Ezzel a megkönnyített formával (ernyőszervezet az intézményeivel együtt szerzi meg a minőségi tanúsítványt) sokkal egyszerűbbé vált a folyamat.
Augusztusban minden intézményünknek részletes információt küldök a lehetőségekről. Akit már most érdekel a lehetőség, keressen, szeretettel várom.

Domokos Márti
domokos.marta@waldorf.hu