Beszélgetés a Waldorf-pedagógiáról

 

Kedves tanár szakos hallgatók!

Eddigi életük során valamilyen formában valószínűleg már találkoztak a Waldorf-pedagógiával, Waldorf-iskolával. Hallottak már róla valami jót, vagy éppen kritikát. Esetleg találkoztak Waldorf-iskolát végzett emberekkel, vagy ha máshol nem, talán a PPK-n került szóba.

Ezt az eseményt azért hoztuk létre, hogy mindazok a tanárjelöltek, akik érdeklődnek vagy szeretnének többet megtudni az alternatív pedagógiai megközelítésekről, vagy konkrétan a Waldorf-módszerről és annak gyakorlati megvalósulásáról, lehetőségük legyen egy tisztább képet alkotni. Szívesen látjuk azokat is, akik el tudják képzelni, hogy a jövőben Waldorf-iskolában tanítsanak és azokat is, akik “csupán” inspirációt szeretnének gyűjteni a majdani tanári pályájukhoz. Azokat is nagy szeretettel várjuk, akik előítélettel vannak a Waldorf iránt és ezen szeretnének változtatni a mélyebb megismerés eszközével.

Az est házigazdája Karkus Ottó lesz, a solymári Fészek Waldorf Iskola tanára. Az esemény fórum jellegű, tehát teljes egészében a résztvevők kérdései fogják alakítani annak menetét. Bármilyen kérdést fel lehet tenni a Waldorffal kapcsolatban.

Az esemény a Magyar Waldorf Szövetség és az ELTE PPK Neveléstudományi Intézetének szervezésében valósul meg február 18-án 18:00 és 19:30 között, a PPK Kazinczy utcai épületének földszint 4-es termében.

A program ingyenes, de a létszám előzetes felmérése miatt, kérjük mindazokat, akik szeretnének jönni, hogy küldjenek egy levelet az alábbi e-mail címre (baklavakapu@gmail.com), melyben leírják nevüket és szakpárjukat.
A rendezvény elsősorban tanár szakos hallgatóknak szól, de természetesen külsős érdeklődők is jöhetnek. (Ezt kérjük jelezzék regisztrációs levelükben.)

Ez a fórum nyitánya annak a március 16. és 18. között megtartandó előadás-sorozatnak, melynek keretében tapasztalt Waldorf-tanárok fogják bemutatni három délutánon keresztül a Waldorf-iskola alsó-, közép-, és felső tagozatának pedagógiai módszereit, eszközeit és ezek egymással való összefüggéseit. Ezzel kapcsolatban hamarosan jelentkezünk.

Bármilyen felmerülő kérdéssel, kéréssel kapcsolatban írjanak a megadott e-mail címre.