Ünnepi Daloskönyv Farsangtól János-napig

Könyv az éneklésért

„A mennybemenetel példázataként szól hozzánk, ha a mezőn járunk és nézzük, hogyan emelkednek a pacsirták énekelve a magasba. Nyílegyenesen szállnak az Ég felé és trillázó énekük segíti őket. A Föld lelkének erő-áramlásai, amik a tavaszi természet Ég felé törekvését előidézik, a pacsirta felfelé röptében láthatóvá, sőt ujjongó dalában hallhatóvá is válnak. Ez a belső felemelkedés lendületes erejű képet elevenít meg lelkünkben a magasságok felé,
amelyekből új erőt meríthetünk életünkhöz és küzdelmeinkhez.” (Emil Bock: A három év)

Örömmel hirdetem ismét az Ünnepi Daloskönyvet, melyben az évkör tavaszi és nyári ünnepeit kísérő dallamokat gyűjtöttem össze. A könyvben szereplő énekek elsősorban a Waldorf-pedagógiai intézmények, óvónők, osztálytanítók, zenetanárok, vallástanárok és nyelvtanárok munkáját hivatottak segíteni.

A farsangi időszaktól kezdve a böjtön keresztül, húsvétra, pünkösdre és János-napra is talál magának dallamot az, aki a különböző életkorú gyermekekkel énekelni vágyik. Mindemellett a kötet egész osztályok számára, énekeskönyvként is használható, s remélem, hogy otthon, a családok ünnepi együttléteit is színesíti majd.

Megköszönöm, ha hírét viszik a kiadványnak.

Pünkösdi üdvözlettel,

Zólyomi Ernő
zenetanár

Ünnepi Daloskönyv Farsangtól János-napig
Írta és szerkesztette: Zólyomi Ernő
Borítóterv: Kattner Kriszta
Keményborító, varrott, 110 oldal

ISMN 979-0-801675-16-3

Az Ünnepi Daloskönyv ára: 3500 Ft

Kiadó: Ocskay Eszter 2000 Szentendre, Nap utca 52. Fszt.18.

Megrendeléseket az alábbi címen várjuk:
unnepidaloskonyv@gmail.com
T.: +36 20-7750-898