Tíz éves a Termik Tábor – Még tudsz jelentkezni!

Kicsit több, mint tíz évvel ezelőtt a Gödöllői Waldorf Gimnáziumban egy csapat gimnazista fejéből pattant ki egy természetben megvalósuló, waldorf alapértékeket figyelembe vevő gyerektábor ötlete. Az ötletet pedig a megvalósítás követte, az első években gyerekcipőben járó tábor idén tizedik alkalommal valósul meg, ezúttal Bakonybélben, 2008 óta pedig több mint 500-an vettek részt a táborban valamilyen szerepkörben. 

A tizedik TERMIK Tábort 2020. június 29. és július 8. között a Magas-Bakony szívében, Bakonybél mellett kerül megrendezésre. A tíz napos tábor során a helyi természeti és kulturális értékek megismerése mellett számtalan szabadidős programmal és játékkal is készülnek a szervezők.

A táborban a 10-14 éves  résztvevők kisebb csoportokba osztva, egy-egy szervezővel kiegészülve vesznek részt a tábor szinte minden programján. Délelőttönként végigjárják a 7 napos szakmai forgószínpadot, így a tábor végére átfogó képet kapnak az őket körülvevő természeti, épített és kulturális környezetről.

Délutánonként össztábori játékok, közösségépítő feladatok várnak a táborozókra. Ezek között  lesz számháború, kreativitást fejlesztő kézműves foglalkozások, és tájfutás, ahol a táborozók próbára tehetik tájékozódási képességüket. A tábor napjait közös, tábortűz körüli beszélgetéssel, énekléssel, és az aznapi élmények felelevenítésével zárják a résztvevők.

Táborunk nomád jellegű, ami azt jelenti, hogy egy civilizációtól távol eső réten,  sátorban alszanak a résztvevők és a tíz nap során a természettel harmóniában élik a mindennapjaikat.

A programokat vezető fiatal, lelkes szervezők pedig az élményszerzésre és az érdeklődés felkeltésére fókuszálnak, a tábor célja, hogy minél több kötődést teremtsen a gyermekek és a tábor során megismert környezet egésze és egyes elemei között.

Időpont: 2020. június 29.- július 8.

Helyszín: Bakonybél

Hozzájárulás összege: 30 000 Ft + 3 000 Ft külön fizetendő útiköltség.

Jelentkezés: https://magonc.org/termik-tabor/

A jelentkezés folyamatos a létszámkeret feltöltéséig!

További részletek a tábor oldalán:
https://magonc.org/termik-tabor/

(A Gödöllői Waldorf Iskola ajánlásával.)