TŰ FOKÁN NYÁRI ZENETÁBOROK 2021

A Tű Fokán Zenetábort az Óbudai Waldorf Iskola Zeneiskolája szervezi 2010 óta.
Helyszíne Pilisszentlászló, a Kékvölgy Waldorf Iskola erdőszéli épülete.
https://www.tufokan.net/2021-es-zenetaborok

KIKNEK AJÁNLJUK? Húros, fúvós, ütős, elektronikus hangszereken játszó, valamint éneklő gyerekeknek és fiataloknak. Az életkori határok: 10-től 20 évesig. 2021-ben három tábort indítunk, más-más korosztályoknak.

MILYEN TUDÁS SZÜKSÉGES? Kezdőket és  haladókat  egyaránt várunk a megfelelő turnusokba. Ez az egyéni hangszeres tudásra és az együttjáték-tapasztalatra is vonatkozik.

WALDORF PEDAGÓGIA. Rudolf Steiner alapelveiből kiindulva foglalkozunk a  “művészetre nevelés” – “művészettel nevelés” kettősségével. Jönnek hozzánk átlag feletti képességű gyerekek, fontos számunkra, hogy tehetségüket a lehető legjobban gondozzuk. És ugyanilyen fontosnak tartjuk azokat is, akik nem feltétlenül készülnek hangokkal kapcsolatos pályára. A zenét, mint szociális művészetet állítjuk a középpontba, csoportos műhelyeket tartunk, közös folyamatokat  generálunk, ahol az egymásra figyelésnek, a kommunikációnak – a zenei kommunikációnak is – kiemelt szerepe van.

A VILÁGRA VALÓ NYITOTTSÁG szellemében zenei sokféleséget tárunk a gyerekek elé. Játszunk klasszikus zenét, rockot, jazzt, , népzenét, foglalkozunk kortárs improvizációval. Teret adunk a saját teremtőerőnek, a rögtönzésben és a komponálásban megnyilvánuló kreativitásnak.

RÉSZLETES INFORMÁCIÓ, JELENTKEZÉS
https://www.tufokan.net/tu-fokan-zenetabor