Nagyon Zöld Tábor

Bemutatkozik a “Nagyon Zöld Tábor” projekt!

Idén ketten (végzős Waldorf pedagógus hallgatók) úgy döntöttünk, valóra váltjuk a régen dédelgetett álmot és nyári (napközis) gyerektábort szervezünk a szeretett Waldorf Pedagógiai Intézetben.

Azt gondoljuk és tapasztaltuk, hogy egy jól szervezett tábor lehetőség a gyerekek számára, hogy olyan nyári elfoglaltságban legyen részük, ami egyszerre mozgatja meg őket szociálisan és az alkotói, művészi készségek szintjén, miközben kikapcsolódhatnak és jól érezhetik magukat egy biztonságos környezetben. A megálmodott táborunk emellett lehetőség a hallgatók számára érdemi szakmai tapasztalatot szerezni a gyerekek felelős és kreatív vezetésén keresztül, illetve tandíjra fordítható anyagi támogatásban részesülni.

Ha már belefogtunk és további lelkes hallgatótársakat is szereztünk magunk mellé, hát mertünk még nagyobbat álmodni, és elhatároztuk, hogy a projekttel még egy, mindnyájunkat érintő érdeket is képviselünk: a táborunkon keresztül a környezetvédelem és, az ahhoz elengedhetetlen, fenntarthatósági szemléletre való nevelés útjait igyekszünk kitapogatni, felfedezni.

Kisebbek számára a hangsúlyt a természettel való összhang megélésére és az ehhez tartozó attitűd kialakítására helyezzük. A nagyobbakat érintő célunk, hogy a táborban lehetőség nyíljon a saját szintjükön megérteni, miért fontos és hogyan érdemes ezzel a témával hétköznapi szinten foglalkoznunk, és hogy mit tehetünk a bolygónk egészségéért. Ehhez igyekszünk önmagunkon keresztül megfelelő példát mutatni, lelkesíteni és a korosztálynak megfelelő ismeretet átadni.