Waldorfeszt 2022.06.23-26. Zebegény

A Waldorfeszt egy ezerfős kisfesztivál a Dunakanyarban, amelynek varázslatos és békés hangulatát a fesztiválozók a fellépőkkel, önkéntesekkel és a szervezőkkel együtt hozzák létre.

A szervezői csapat magja a Waldorf óvoda óta, vagyis már 25 éve ismeri egymást, ez a mag hozta létre az első Waldorfesztet 2010-ben, amihez az évek során csatlakoztak további waldorfosok és nem waldorfosok, együtt alkotva a Waldorfeszt közösségét.

Célunk egy olyan kulturális tér teremtése, ahol bemutatkozhatnak civil, kézműves, zenei, irodalmi, színházi alkotók és közösségek, és ahol eszmét cserélhet bárki egy szabad, nyugodt, békés környezetben.

Napközben a “Csücsök” és a “Sziget” rengeteg izgalmas beszélgetésnek ad helyet, többek között az éppen aktuális János napról, önellátó közösségekről és fenntartható életmódról, sőt lesz Waldorfos kérdezz-felelek is, mindez antropozófus és nem-antropozófus meghívott előadókkal.
Az előadások és beszélgetések részletes programját itt éritek el.

A “KözRéten” egész nap színes programokkal várjuk a résztvevőket, a különféle kézműves mesterségeken túl (pl. kovácsolás, nemezelés, agyagozás, üvegfúvás, fafaragás, szitanyomás, stb.) többek között lesz euritmia, bothmer gimnasztika, jóga, és capoeira,
A kézműves programok és workshopok részletes programját itt, a szabadidős programokat pedig itt találjátok.

Idén először külön helyszínen várjuk a kicsiket: a “Csemete” ad otthont a gyerekprogramoknak, ki lehet próbálni a “waldorfos” játékokat/eszközöket, és nyugodt körülmények között szoptathatnak, vagy cserélhetnek pelust a szülők.
A gyerekprogramok leírásait itt találjátok.

A színvonalas színházi előadások idén sem hiányozhatnak, összesen 6 darabot mutatunk be, köztük a Pesthidegkúti Waldorfosok egyik előadását.
A teljes színházi programot itt nézhetitek meg.

A Waldorfeszten idén először lép fel külföldi zenekar, rögtön két világhírű csapat érkezik a világzenei szcénából: június 25-én szombaton a Barcelona Gipsy balKan Orchestra (Katalónia) játszik, június 26-án vasárnap pedig a Newen Afrobeat (Chile) adja első magyarországi koncertjét és perdít táncra mindenkit, aki ellátogat a 9. Waldorfesztre.

A fellépők között a teljesség igénye nélkül olyan nevek találhatók meg, mint Дeva, Csaknekedkislány,  Kollár-Klemencz László Kamarazenekar, Zuboly, Csángálló, Duckshell, Méhek, Óperentzia, Korai Electric vagy a Freakin’ Disco.

 

A teljes program a www.waldorfeszt.hu oldalon olvasható.
Facebook: https://www.facebook.com/waldorfeszt
Instagram: https://www.instagram.com/waldorfeszt/