Alumni hírek

Az idei Waldorf Educatio időpontja: 2022. október 22. szombat 10:00-16:30
Helyszín:
 Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnázium (1048 Budapest, Lakkozó u. 1-5.)

A rendezvény célja, hogy segítse az érettségi, pályaválasztás előtt álló diákokat azzal, hogy találkozhatnak végzett Waldorf-diákokkal, akik mesélnek nekik a tapasztalataikról, a legkülönbözőbb területekről. Célunk továbbá, hogy az öregdiákoknak is adjunk teret a találkozásra, tapasztalatcserére.

Regisztráció: https://forms.gle/qYpRUq48H5psSXp39 

Program:

10:00 Megnyitó
10:15 Hogyan tovább a Waldorf után? – Pódiumbeszélgetés végzett Waldorf-diákokkal
11:30 Szünet
11:45-13:00 Szabad tér: végzett Waldorf-diákok (a legkülönbözőbb képzésekről, szakokról és munkahelyekről) és projektek bemutatkozása – egyéni beszélgetési, kérdezési lehetőség
A projektek:
– Alumni újság – az országos Waldorf Alumni és Diákújság szerkesztői standja
– Iránytű stand – pályaválasztást és álláskeresést segítő tanácsok, diákoknak és öregdiákoknak
13:00 Ebédszünet
13:45 Zoom beszélgetés külföldön tanuló/dolgozó öregdiákokkal
15:00 Szünet
15:15-16:15 Waldorf Alumni TED előadás – Glatz Viktor: Az Old Danube Kft: egy évesmunka téma és 10 év kitartás eredménye

16:15 Zárás

Részletek:
www.waldorfeducatio.hu
Facebook-esemény

 “A világba nézek én…”
Az első országos Waldorf Alumni és Diákújság felhívása

Három végzett Waldorf-diák, Baranyai Ádám, Molnár Blanka és Riegel Marcell kezdeményezésére, szeretnénk indítani egy online (valamint igény szerint fizikai formában is megjelenő) újságot, ami a gimnáziumi és a már végzett Waldorf-diákoknak szól. Egy “szellemi bázist” szeretnénk létrehozni, amihez bárki – diák és végzett waldorfos – csatlakozhat alkotóként.

Célunk, hogy waldorfosként tudjunk egymásról, tudjunk egymáshoz kapcsolódni, iskolán kívül is – akár országhatárokon túl is -, valamint, hogy waldorfos szemmel “a világba nézve”, meg tudjunk ismerni és osztani egymással hasznos, érdekes gondolatokat, eseményeket, témákat. Például:

  • “Waldorfban”: Éves munkák, színdarabok ~ Waldorfos börze, programok ~ Waldorf a határokon túl: élet külföldi Waldorf-iskolában ~ Tudatosság, önismeret, testi-lelki egészség, környezettudatosság: hiteles források keresése, ajánlások
  • “Waldorf után”: utak, pályaválasztás, önismeret, útkeresés kihívásai, segítség
  • “Waldorfos szemmel”: Waldorf-iskolák működése, ünnepek, társadalmi kérdések, egészség-betegség a Waldorf szemléletében… minden, amit végzett waldorfosként szívesen megismernénk.

Elsősorban a végzett és gimnáziumi Waldorf-diákok a célközönség, de tanárok és szülők számára is szeretnénk érdekessé, hasznossá tenni az újságot.

Keresünk állandó szerkesztőségünkbe lelkes jelentkezőket, valamint alkalmi cikkírókat is, amennyiben szeretnéd, ha megjelenne írásod az újságban! Verseket és éves munka részleteket is szívesen fogadunk! Jelentkezni az alábbi e-mail címen tudsz (alumniujsag@gmail.com) egy rövid bemutatkozással, valamint 1-2 általad választott írásoddal.

Örülnénk, ha Magyarország minden Waldorf-gimnáziumából és azok végzőseiből lenne szerkesztőtársunk. Ez egy nagyszerű lehetőség lenne arra, hogy jobban megismerjük, segítsük és inspiráljuk egymást, egy nagy “szellemi közösségként”. Várjuk jelentkezésed, ha szívesen része lennél ennek a kezdeményezésnek!

Megjelenés: negyedévente. Az első megjelenés tervezett dátuma: 2023 február
Szerkesztőségi email cím: alumniujsag@gmail.com

Ha van olyan Alumnit érintő híretek, amit szívesen megosztanátok a hírlevélben, keressetek minket bátran!