100 éves a szív alapköve

Kedves Antropozófus Társunk!

Tavaly decemberben sokan összegyűltünk, hogy lássuk és meghallgassuk egymást, de ez a hosszú nap is rövidnek bizonyult ahhoz, hogy valódi találkozások születhessenek.

Most, a Karácsonyi Gyűlés 100. évfordulóját megelőző centenáriumi év János-időszakában lehetőség nyílik arra, hogy 2-3 napon át együtt megéljük, ahogy a nyáron kiáradó lélek keresni kezdi és meg is találja társait, és a közös szellemi munkákban, a közös ünnepi hangulatban és a közös nyári szabadidős programokban átmelegednek és egymás felé fordulnak a szívek, hogy ebből a szívmelegből új szellemi és közösségi impulzusok születhessenek az antropozófiai mozgalomban.

Szeretnénk, ha a János-nap melege átjárná és később is segítené minden közösségben az összetartó erők jelenlétét és működését, legyen az családi, baráti vagy munkatársi közösség.

A kétnapos rendezvény előadásai, csoportmunkái a következő területekkel foglalkoznak:

Az emberlény, mint tizedik hierarchia megszületése a planetáris világfejlődés folyamataiban és ezek leképeződése a földfejlődés korszakaiban. Az ember viszonya a szellemi világhoz, a régi misztériumok megismerési útjai.

Az Antropozófiai Társaság és a Karácsonyi Gyűlés, mint az önmagára eszmélő Én bölcsője. Hogyan jutunk a Társaság magasabb szellemi feladatának megismeréséhez? A Karácsonyi Gyűlés után elindult karma-előadások központi szerepe a Társaság küldetésének felismerésében.  Az áramlatok sorsdöntő földi kulminációja a XX. század küszöbén. Platonikusok és arisztoteliánusok. Chartres nagy tanítói. A skolasztika és Aquinói Tamás.

Michael és a kozmikus intelligencia. Az antropozófiai iskolázási út. Koncentráció és meditáció. A közönséges éntudat és a valódi Én. A tiszta gondolkodás, mint a valódi Én megragadásának eszköze.

 Az Én-tudatra ébredt ember helye a közösségben. A közösségalkotás új impulzusai. Egyéni és közösségi felelősség ébredése.

Időpont:

2023. június 16-18.

Helyszín:

Nyíregyháza Sóstó, Sóstói Lovasklub Turistaház és Kemping

Jelentkezéssel, szállással, utazással, étkezéssel, programokkal kapcsolatban részletes információkat a centenáriumi év saját honlapján találhattok:. antropozofia.org, ahol rendszeresen tájékoztatunk a rendezvénnyel kapcsolatos hírekről és tudnivalókról. Látogassatok el facebook oldalunkra is, ahol rövid bemutatkozások, írások találhatók a várható eseményekről: https://www.facebook.com/szazevesaszivalapkove

Ugyanakkor a Magyar Antropozófiai Társaság honlapján a programok között állandóan frissülő információkat jelentetünk meg: http://antropozofia.hu/esemenyek/janos-napi-orszagos-antropozofia-talalkozo/

REGISZTRÁCIÓS ŰRLAP,

amelyet kérünk, hogy a jelentkezéshez vegyetek igénybe, töltsetek ki:

https://ti.to/gyogyito-gondolatok/janos-napi-orszagos-antropozofia-talalkozo-2023-junius-16-18

Szeretettel várunk mindenkit!

Gyermekeikkel érkező családok számára a rendezvény egész ideje alatt gyermekfelügyeletet biztosítunk!

A 100 éves a Szív Alapköve centenáriumi évet szervezők: Brassai Brigitta, Molnár József Dodi, Takáts Péter, Vadinszky Orsi és Varga Móni