100 éves a szív alapköve

Kedves Barátunk!

Most, a Karácsonyi Gyűlés 100. évfordulóját megelőző centenáriumi év János-időszakában lehetőség nyílik arra, hogy 2-3 napon át együtt megéljük, ahogy a közös szellemi munkákban, a közös ünnepi hangulatban és a közös nyári szabadidős programokban átmelegednek és egymás felé fordulnak a szívek, hogy ebből a szívmelegből új szellemi és közösségi impulzusok születhessenek az antropozófiai mozgalomban.

Rendezvényünk az évkörben pontosan szemben áll Karácsony ünnepével, és mi erre a kiemelten fontos Karácsonyra – a Karácsonyi Gyűlés 100. évfordulójára – készülünk azzal, amit János-napi programként elétek tárunk. Mozgalmunk életben tartása, esetleges új erőkkel való áthatása a száz évvel ezelőtti események felé fordított figyelmünk által történhet meg, ebbe a folyamatba hívunk benneteket! Megköszönjük, ha ezt a meghívót és plakátot továbbítod antropozófus közösséged tagjai felé is!

Közeleg a János-napi találkozó, és így a részvétellel kapcsolatos döntések ideje is. A szervezés szempontjából sok múlik a végső résztvevői létszámon, így kérünk, hogy részvételi szándékod ezen a Jelentkezési lapon jelezd, amihez minden további információt megtalálsz az antropozofia.org oldalon.

A döntéshez szeretnénk segítséget nyújtani néhány gondolatébresztő kérdéssel:

  • Tudjuk-e, hogy mit jelent a 100 éves ciklusok elmúlást-újjászületést hordozó lezáró impulzusa? Tudjuk-e, érezzük-e az idei év jelentőségét, és megláttuk-e benne a saját szerepünk?
  • Tudjuk-e, hogy az antropozófia életterületeinek (művészeti impulzus, orvoslás, pedagógia, vallás, euritmia, bothmer, biodinamikus gazdasági impulzus stb.) egymást váltó 100 éves lezárásai/újrakezdései után most maga az életterületeket tápláló „anyatest” áll a megújulás kihívása előtt?
  • Értjük-e, hogy mit jelent, hogy az antropozófia és a világ sorsa ugyanazt jelenti, és érezzük-e, hogy ezáltal hogyan van összekötve a saját sorsunk a világ sorsával?
  • Képesek leszünk-e felismerni a közös feladatot, és megtenni, amit csak együtt tehetünk meg? Keressük-e, és vajon megtaláljuk-e egymást? Össze tudjuk-e illeszteni Én-jeink mozaikját, és felismerni a különbözőségeink mellett a közöset?

Ezekkel a kérdésekkel várunk János napjára Nyíregyházára!

Amit a válaszok keresésében segítségül kapunk: egyszerű, gyermekkorunk tábori hangulatát idéző helyszínt, ahol akkoriban eltűnt az idő, a megszokott kényelem és napirend, ahol a közös játék és együttlét örömét semmire sem cseréltük volna el. Szívet is melengető júniusi napmeleget, “faluvégi” mezőn füvet a talpunk alá, tücsökciripelést (és bizonyosan szúnyogot is!). Éjszaka remélhetőleg tiszta, csillagosfényes égboltot a városi fények helyett. Szállás a helyszínen is elérhető, de ha táborinál nagyobb kényelemre vágysz, javasoljuk foglalj helyet a honlapon elérhető szálláshelyek valamelyikén. Étkezést a regisztráció alapján, a jelentkezési lapon jelzettek szerint tudunk csak biztosítani, de melegítő konyha van, saját ételt is lehet melegíteni, tálalni.

Kérjük, mindenképpen jelezd részvételi szándékodat ezen a Jelentkezési lapon !

Érdeklődni a centenarium.szervezes@gmail.com címen tudsz.

Nagy szeretettel vár mindenkit a Magyar Antropozófiai Társaság és a 100 éves a Szív Alapköve Munkacsoport!