Benedek-Csányi Zsófia

Melyik Waldorf-iskolában végeztél? Fészek Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és AMI
Melyik évben? 2012
Milyen pozitív, vagy negatív élményeid, emlékeid vannak a Waldorf-iskoláról?    Pozitív élmény tulajdonképpen minden. Amit kiemelnék, azok az éves munkák és a 12. osztályos színdarab. Ugyan az éves munkákat nem vártam, de utólag mindegyik hasznomra vált. Könnyebben állok ki tömeg elé, nyílok meg emberek előtt. A színdarab is sok önbizalmat ad. Ezek mellett nagyon szerettem a kézműves órákat, amiket az egyetemen nagyon hiányoltam, mert ott eleinte inkább csak a lexikális tudásra mentek rá.
A Waldorf-iskola után hol tanultál tovább? Milyen szakon? Nyugat-magyarországi Egyetem, Simonyi Károly kar, Ipari termék- és formatervező mérnök szak
Mi vált előnyödre a Waldorf-iskolában megszerzett képességekből, tudásból a továbbtanulás, vagy a munkád során?   A kiselőadások önbizalmat adtak, a színdarabok emellett kreatív gondolkodásra sarkallnak. Örülök, hogy a szabad gondolkodás mellett a fúrás-faragáshoz is értek, úgy érzem, azzal a sokszínű palettával, amit a Waldorf iskolában kaptam, nem lehetek elveszett ember.
Származott-e hátrányod abból valaha, hogy Waldorf-iskolába jártál a továbbtanulás, vagy a munkád során? Ha igen, mi volt az? Egyszer mérnöki fizika vizsgán kaptam egy nagy nyaklevest, amiért waldorfos voltam, de ez eltörpül a sok jó mellett. Nem mellesleg a második vizsgán már ötöst kaptam.
Hol dolgozol? Mutasd be, hogy mivel foglalkozol!   Ugyan még nem dolgozom az egyetem és a gyerek mellett szerzett szakmámban (sajnos), de amint tehetem, nyitok egy kerámia-műhelyt. 🙂