Laurán Anna
Közösségszervező

Melyik Waldorf-iskolába jártál? Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnázium
Melyik évben érettségiztél? 2020
Milyen pozitív vagy negatív élményeid, emlékeid vannak a Waldorf-iskoláról? A Waldorf megtanított az életre. A különböző évközbeni projektek, előadások, évesmunka stb. megtanított arra, hogyan oldjam meg a problémákat, hogyan legyek nyitott új utakat keresni, ha valami mégsem sikerül elsőre, esetleg másodjára. A Waldorf-közösség mindig az életem része lesz, ez hatalmas pozitívum. Tanáraimnak és az oktatási rendszernek hála bennem maradt a tanulási vágy, így az egyetemen is nagyon jó helyre kerültem, azt tanulom, amivel foglalkozni szeretnék.
A Waldorf-iskola után merre indultál tovább? (Önkéntesség, továbbtanulás, munka, utazás stb.) Érettségi után egyből egyetemre mentem.
Hol tanultál tovább? Milyen szakon? (többet is megadhatsz) ELTE PPK közösségszervezés – ifjúsági munka
Most milyen területen dolgozol? Mi a foglalkozásod? Ha vállalkozásod van, azt is bemutathatod – akár elérhetőségekkel is (egy kis ingyen reklám 🙂 )! Ha minden igaz, gyakornok leszek a Deviszont Közösségi térnél, mint ifjúsági munkás (eddig az Aurórában voltam önkéntes programszervező, amit továbbra is szeretnék csinálni, ha időm engedi)
Mi vált előnyödre a Waldorf-iskolában megszerzett képességekből, tudásból a továbbtanulás, vagy a munkád során? Azt gondolom, nyitottabb és lazább vagyok, mint a szaktársaim. Merek a “dobozon kívül” gondolkozni a különböző projektek alkalmával, fel merem vállalni önmagam és a véleményem és kevesebbet panaszkodok:)
Származott-e hátrányod abból valaha, hogy Waldorf-iskolába jártál a továbbtanulás, vagy a munkád során? Ha igen, mi volt az? A magolás nem megy nekem, de hál’ istennek nem is nagyon kell a szakomon ilyen módon “tanulnom”.
Van egy jó sztorid, aminek köze van ahhoz, hogy Waldorf-iskolába jártál?
Egyszer Németországban, egy kisebb városban elkezdtünk beszélgetni pár helyi fiatallal, majd kiderült, hogy ők is waldorfosok, így elkezdtünk közösen euritmiázni:)