Porkoláb Petra
Keramikus

Melyik Waldorf-iskolában végeztél? Göllner Máriai Regionális Waldorf Gimnázium és AMI
Melyik évben? 2015
Milyen pozitív, vagy negatív élményeid, emlékeid vannak a Waldorf-iskoláról? Az első dolog, ami a Waldorf-iskolákról mindig eszembe jut, a jó kapcsolat a tanárokkal. Mindig is nagyon fontos volt számomra a figyelem és ezt itt meg is kaptam. Bármi kérdésem volt, mindig akadt egy tanár, aki meghallgatta és segített. Rengeteg jó élményt szereztem, de ezek közül a legkedvesebbek a kirándulások és a gyakorlatok. Ezeken mindig még jobban összekovácsolódtak az osztályok és rengeteg fontos dolgot megtanulhattunk.
A Waldorf-iskola után hol tanultál tovább? Milyen szakon?  Budaörsön, az épp akkor induló OKJ-s Kerámia szakon kezdtem el tanulni (ez még folyamatban van). Az iskola teljes neve: Illyés Gyula Gimnázium és KSZKI.
Mi vált előnyödre a Waldorf-iskolában megszerzett képességekből, tudásból a továbbtanulás, vagy a munkád során? A mostani képzésen, sokszor tapasztalom pozitív hatását a Waldorfnak. Mind a kreativitást igénylő tervező feladatokban, kivitelezésben, mind a félévi kipakolásokkor tartott prezentációknál. A sok kiselőadás, 8. és 12-es évesmunkák során lehetőségem volt az ilyen helyzetekre jól felkészülni, így ezek könnyebben mennek és magabiztosabban tudok kiállni emberek elé.
Származott-e hátrányod abból valaha, hogy Waldorf-iskolába jártál a továbbtanulás, vagy a munkád során? Ha igen, mi volt az? Ovitól kezdve waldorfos voltam, így a virtuális világtól sokáig el voltam zárva. Ennek is meg volt a szépsége és a pozitív hatása (főleg a kreativitás terén), viszont sokszor tapasztaltam, hogy az interneten való kutatás lassabban és nehezebben megy, mint más társaimnak. Valamint az informatikai tudásom is sokkal alacsonyabb szinten van. Ezek a negatív dolgok, viszont gyakorlással és kitartással behozhatóak. Ezen kívül másban nem tapasztaltam nagyon hátrányokat.