Sármási Zoltán

Melyik Waldorf-iskolában végeztél? Pesthidegkúti Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és AMI
Melyik évben? 2007
Milyen pozitív, vagy negatív élményeid, emlékeid vannak a Waldorf-iskoláról? Elsősorban az iskolai ünnepek hagytak bennem mély nyomot, annyira, hogy amikor tehetem, a mai napig visszalátogatok az egykori iskolám jeles alkalmaira. Az Adventi Bazár, a Lemniszkáta, a Karácsonyi Játék és a 12. osztály színdarabja állandó helyet kapott a naptáramban, de szívesen nézek meg egyet-egyet a 12-es éves munka-előadások közül is.
A Waldorf-iskola után hol tanultál tovább? Milyen szakon? SZTE-BTK Történelem BA, EFEB Üzleti Szakközépiskola Marketing és Reklámügyintéző OKJ, ELTE-BTK Történelem MA, SZTE-BTK Vallástudomány MA
Mi vált előnyödre a Waldorf-iskolában megszerzett képességekből, tudásból a továbbtanulás, vagy a munkád során? Nehezen tudom ezt megítélni, mivel nincs összehasonlítási alapom ahhoz képest, hogy más iskolákban milyen képességeket szerezhettem volna. Az biztos, hogy az egyetemen például a szemináriumi dolgozatok, vagy a szakdolgozat elkészítésénél sokat segített az a tapasztalat, amit korábban a Waldorf iskolában szereztem a különböző házi dolgozatokkal, éves munkákkal.
Származott-e hátrányod abból valaha, hogy Waldorf-iskolába jártál a továbbtanulás, vagy a munkád során? Ha igen, mi volt az? Hátrányom nem származott belőle, olyan előfordult, hogy az egyetemen az egyik tanár megkérdezte tőlem, hogy nem nehezebb-e a tanulás ezzel a háttérrel, de megnyugtattam, hogy nem.
Hol dolgozol? Mutasd be, hogy mivel foglalkozol! Elsősorban egyetemi pályára készülök történészként, illetve valláskutatóként. Ezen kívül régi közlekedési eszközök népszerűsítésével foglalkozom, alkalmanként közreműködöm ehhez kapcsolódó rendezvények kezdeményezésében és megvalósításában. Erről itt lehet bővebben olvasni: http://www.sarmasi-zoli.hu/leszejovojuk/2012-ben online változatban, egy évvel később pedig nyomtatott kiadásban is megjelent a fiatalok számára készített, hatékony időgazdálkodási tippeket tartalmazó útmutatóm, az Időkalauz. A könyvről részletes információk itt érhetők el: http://www.sarmasi-zoli.hu/idokalauz/ Saját honlapjaim karbantartása mellett előfordult már, hogy másoknak is készítettem weboldalt, vagy kezeltem más oldalakat.
Van egy jó sztorid, aminek köze van ahhoz, hogy Waldorf-iskolába jártál? Részt vettem egy egyetemi esélyegyenlőségi napon, ahol lehetőség nyílt különböző zsonglőreszközök kipróbálására. Mikor sok-sok év kihagyás után kezembe vettem az eszközöket, az oktató rögtön megállapította, hogy nem először van dolgom ilyesmivel. Büszkén mondtam, hogy Waldorf iskolába jártam, ahol volt alkalmam ezen a területen is némi gyakorlatra szert tenni, aminek ilyen hosszú idő után is maradtak felismerhető nyomai.