Somfai Csenge Zita
Jogász hallgató

Melyik Waldorf-iskolában végeztél? Fóti Szabad Waldorf Óvoda, Általános Iskola, AMI és Gimnázium
Melyik évben? 2015
Milyen pozitív, vagy negatív élményeid, emlékeid vannak a Waldorf-iskoláról? Rengeteg élménnyel és tudással gazdagodtam a Waldorf-iskolának köszönhetően. Sok olyan képességet elsajátítottam, amit más iskolában nem lett volna lehetőségem. Sőt sok olyat is, amit akkor ott időpocsékolásnak éreztem, de most már igen is jó dolognak tartom, hogy képes vagyok kifesteni egy szobát, hogy meg tudom varrni a ruháim, tudok kötni-horgolni és még sorolhatnám a rengeteg képességet, amivel a Waldorf felkészített az önálló életre. És a legfontosabb, hogy megtanított arra, hogy nem az számít, hogy mit nem tudok, hanem csak és kizárólag az, hogy mit tudok!
A Waldorf-iskola után hol tanultál tovább? Milyen szakon?  SZTE Állam és Jogtudományi Kar, jogász képzés
Mi vált előnyödre a Waldorf-iskolában megszerzett képességekből tudásból a továbbtanulás, vagy a munkád során? Mindenképpen előnyömre vált a sok kiselőadás tartása, így prezentálni klasszisokkal jobban tudok, mint egyéb oktatási rendszerből jött szaktársaim.
Származott-e hátrányod abból valaha, hogy Waldorf-iskolába jártál a továbbtanulás, vagy a munkád során? Ha igen, mi volt az? Az egyetem első évében rá kellett jöjjek, hogy amit eddig tanulásnak hittem, az sajnos itt édes kevés egy-egy tárgy teljesítéséhez. De szerencsére hamar leküzdöttem ezt a hátrányt.