Somfai Csenge Zita

Melyik Waldorf-iskolában végeztél? Fóti Szabad Waldorf Óvoda, Általános Iskola, AMI és Gimnázium
Melyik évben? 2015
Milyen pozitív, vagy negatív élményeid, emlékeid vannak a Waldorf-iskoláról? Rengeteg élménnyel és tudással gazdagodtam a Waldorf iskolának köszönhetően. Sok olyan képességet elsajátítottam, amit más iskolában nem lett volna lehetőségem. Sőt sok olyat is, amit akkor ott időpocsékolásnak éreztem, de mostmár igen is jó dolognak tartom, hogy képes vagyok kifesteni egy szobát, hogy megtudom varrni a ruháim, tudok kötni-horgolni és még sorolhatnám a rengeteg képességet amivel a Waldorf felkészített az önálló életre. És a legfontosabb, hogy megtanított arra, hogy nem az számít, hogy mit nem tudok, hanem csak és kizárólag az, hogy mit tudok!
A Waldorf-iskola után hol tanultál tovább? Milyen szakon?  SZTE Állam és Jogtudományi Kar, jogász képzés
Mi vált előnyödre a Waldorf-iskolában megszerzett képességekből tudásból a továbbtanulás, vagy a munkád során? Mindenképpen előnyömre vált a sok kiselőadás tartása, így prezentálni klasszisokkal jobban tudok, mint egyéb oktatási rendszerből jött szaktársaim.
Származott-e hátrányod abból valaha, hogy Waldorf-iskolába jártál a továbbtanulás, vagy a munkád során? Ha igen, mi volt az? Az egyetem első évében rákellett jöjjek, hogy amit eddig tanulásnak hittem az sajnos itt édes kevés egy-egy tárgy teljesítéséhez. De szerencsére hamar leküzdöttem ezt a hátrányt.