Tóth Timon
Filmes vállalkozó, építészmérnök hallgató

Milyen pozitív vagy negatív élményeid, emlékeid vannak a Waldorf-iskoláról? A tanárok mindig szántak arra időt, hogy egyénileg is felmérjék, mi az, ami a fejlődésemet szolgálhatja. Ha úgy látták (és gyakran volt így), hogy valamibe érdemes energiát fektetnem, akkor minden segítséget és engedményt megadtak hozzá. Én pedig éppen ezért nem éltem vissza ezzel. Szerintem két dolog kell ahhoz, hogy valaki a legtöbbet hozza ki a Waldorf-iskolai tanulmányaiból: Legyenek céljai, álmai és korrektül tartsa be, amiben megegyezik a tanárokkal, hiszen ezek a mi álmainkat hozzák közelebb. Mondjuk az optimizmusomat biztosan növelte, hogy zseniális tanáraim voltak.
Hol tanultál tovább? Milyen szakon? (többet is megadhatsz) BME Építészmérnök
Most milyen területen dolgozol? Mi a foglalkozásod? Ha vállalkozásod van, azt is bemutathatod – akár elérhetőségekkel is (egy kis ingyen reklám 🙂 )! Filmes vállalkozásom van, amit 2013-ban kezdtem 8. osztályban. Elsősorban légifelvételeket készítünk rendezvényekről (1-3 embert szoktam alkalmazni magam mellett, ha igényli a feladat), de a videógyártás minden részét vállaljuk zenei klipektől a reklámokig. Régóta ügyfelünk a Mercedes Pappas, a Budapest Music Center, a Driving Experience és a HOCRA. Mostanában a weboldal programozásba is belekezdtem, azt könnyebb egyetem mellett csinálni. A filmes vonalon sokat segítettem mások éves munkájában, vagy bármi egyéb helyzetben, ahol nem lett volna pénzük olyan anyagot készíttetni, amit mi csináltunk. Az elérhetőség timons.media@gmail.com | +36204767057
Mi vált előnyödre a Waldorf-iskolában megszerzett képességekből, tudásból a továbbtanulás, vagy a munkád során? Sokakat ismerek, akik ezt elcsépeltnek tartják, de a szabadság. Az egyetemen a tervezési feladatoknál (amikből a félév végén tartott kiállítás plakátján az én munkám volt) szinte mindenki azt mondta, hogy az volt benne a nehéz, hogy nem volt túlságosan meghatározva a feladat, hanem mindenki azt csinált, amit akart. Az én szemszögemből pont fordítva, a megszokottnál szűkebb keretek között kellett dolgozni, de ez inkább izgalmas volt, mint nehéz. Egy másik előny, hogy mindent azért csináltam, vagy nem csináltam, mert úgy döntöttem, nem pedig azért mert úgy kellett, és ezért nem szoktam másokat, vagy helyzeteket hibáztatni.
Származott-e hátrányod abból valaha, hogy Waldorf-iskolába jártál a továbbtanulás, vagy a munkád során? Ha igen, mi volt az? Nem.