Energetikai korszerűsítés – SMARTme Kft

Megállapodtunk a SMARTme Kft-vel, hogy a Waldorf-intézmények / fenntartók és az AME tagintézmények / fenntartók részére kedvező feltételeket biztosít intelligens fűtésvezérlési rendszerek beszerzésére.

A SMARTme Kft egy speciális fűtés korszerűsítési megoldást ajánlott a figyelmünkbe, melyet a 2018-2019-es fűtési szezon elején valósítottak meg egyik partnerükkel közösen egy Debreceni óvodában. A cél az energia megtakarítás volt az intézmény radiátorainak (72 db) szabályozhatóvá tételével, melynek során az egyes radiátorokra felszerelésre került egy programozható radiátor szelepvezérlő termosztát, melyeket egy egyedi igények szerint szabadon programozható központi egység fog össze és működtet.
A kapott visszajelzések alapján jól prosperált a rendszer, és már az első fűtési szezonban kb 25% megtakarítást sikerült elérni.
Készült is egy interjú is a hivatkozásban említett Debreceni referencia projekt üzemeltetőjével, melyben beszámol a tapasztalatairól :
http://www.technokrata.hu/kutyuk/smart-home/2019/11/21/fibaro-okosotthon-futes-sporolas/

Tekintettel arra, hogy a rendszert vezérlő központi egység vezeték nélkül kommunikál az egyes rendszerelemekkel, ezért a rendszer kiépítése nem igényel bontási, átalakítási munkálatokat, így mind időbeli, mind pedig költségbeli kialakítása meglehetősen csekély. (előzetes kalkulációk alapján kb 2 szezon alatt megtérül). Ennek mintájára kb 30 további projekt is kiírásra került Borsod megyében, melyek közül 9 már meg is valósult.

Általános összefoglaló a témáról:
Intelligens fűtésvezérlés

Az egyes épületekre, intézményekre egyediségük miatt (méret, kialakítás, hőszigetelés, aktuális fűtés megoldás, stb) rendszerint testreszabott megoldásra van szükség a maximális költségoptimalizálás érdekében.

Ajánlatkéréssel keressétek Czibere Kornélt az alábbi elérhetőségeken:

Czibere Kornél
kereskedelmi vezető
+36 1 248 1690, +36 70 466 0656
kornel.czibere@smartme.hu
smartme.hu

 

 

 

Fontosnak tartjuk jelezni, hogy a megkeresett vállalkozásokkal egyetlen esetben sem egyeztünk meg kizárólagosságban, mindössze abban, hogy a tevékenységüket a Waldorf-, és AME intézmények elé tárjuk lehetőségként. Mindenkinek a saját döntése, hogy milyen partnerrel, milyen szerződést köt. Természetesen bármely folyamatban segítő jelleggel részt tudunk venni (akár tárgyalási, akár közvetítői, akár egyéb adminisztrációs szerepkörben). Tisztában vagyunk vele, hogy a helyi közösségek sem tétlenkednek a témával kapcsolatban és egyúttal kérünk is Titeket, hogy osszátok meg velünk (MWSZ: szabo.zoltan@waldorf.hu, +36 20 292 1239 | AME: ame@maganiskolak.hu, +36 30 241 3262), amennyiben olyan lehetőséget találtok, ami a többi intézménynek is érdekes lehet.