Energia beszerzés, korszerűsítés – InFend Energy Kft

Az MWSZ és az AME részéről megállapodtunk az InFend Energy Kft-vel az érvényben lévő energiaszerződések átvizsgálásában, valamint hogy az energiaszolgáltatókat megversenyeztetve a lehető legkedvezőbb ajánlattal éljen az Waldorf-intézmények / fenntartók és az AME tagintézmények / fenntartók irányába.

Azon esetekben, ahol jogi szempontból van lehetőség a módosításra, az InFend ajánlatot fog tenni arra, hogy milyen díjakkal/feltételekkel (várhatóan a normál díjakhoz képest kedvezőbben) köthetnek az intézmények villany- és gázbeszerzési szerződést rajtuk keresztül. Időközben egyértelművé vált, hogy a gázbeszerzés vonatkozásában a jogszabályi előírások, határidők, valamint a szolgáltatók energiakapacitási lekötései miatt a következő gázévre (ami októbertől októberig tart) nem fognak tudni másik szerződést kötni. A villamosenergia vonatkozásában azonban ennek nem lesz akadálya, illetve várhatóan a következő gázév esetén is fontos lesz egy kedvező szerződés megkötése.

A konkrét továbblépés érdekében szükséges, hogy az intézmények/fenntartóik részéről átküldésre kerüljenek az alábbi dokumentumok Waldorf-intézmények / fenntartók esetében az energia@waldorf.hu, AME tagintézmények / fenntartók esetében az ame@maganiskolak.hu email címre.

Villamosenergia:
– utolsó villamosenergia számla
– villamosenergia szerződés
– villamosenergia hálózati csatlakozási szerződés (ha megvan)

Földgáz:
– utolsó földgáz számla
– földgáz szerződés
– földgáz rendszerhasználati szerződés (ha megvan)
– földgáz elosztóhálózat-használati szerződés (ha megvan)

A fenti dokumentumokat már sok intézmény / fenntartó elküldte, kérjük, hogy aki még nem tette és érdekli a lehetőség, legyen szíves mielőbb pótolni. Abban az esetben, ha valamelyik intézmény nem a saját ingatlanában működik és a szerződések / mérőórák nem az ő nevén vannak, akkor is próbáljátok megszerezni a szerződéseket a bérbe / használatba adótól, hogy kaphasson majd egy kedvező piaci ajánlatot az energiabeszerzésére (annak érdekében, hogy ezt követően a kedvezőbb feltételeket hárítsa utána rátok). Feltételezhetően a bérbeadók saját maguk is foglalkoznak most ezzel a kérdéssel, de ettől függetlenül érdemes lenne megpróbálni ezt a vonalat, hátha az így kapott ajánlat majd kedvezőbb lesz és így az intézmény is jobban járhat majd. Abban az esetben is mehet ugyanez, ha pl. önkormányzat nevén vannak az energiaszerződések, mivel az InFend foglalkozik közbeszerzési ügyintézéssel is, így le tudja venni az önkormányzat válláról az ezzel kapcsolatos összes adminisztrációs feladatot.

Az InFend Energy Kft bemutatkozása az alábbi linkeken olvasható:


 

Az InFend át fogja vizsgálni az összes megkapott szerződést/számlát és vissza fognak jelezni a lehetőségekkel kapcsolatban. Bonyolultabb helyzetekben, speciális esetekben Ti is kereshetitek őket közvetlenül az alábbi elérhetőségeken:

Kapcsolat:
Szirt Tamás
kiemelt projektmenedzser
+36 70 434 3122
tamas.szirt@infend.hu

 

Felmerülő kérdés esetén minket is kereshettek:
AME: Groszmann Györgyi (+36 30 241 3262, ame@maganiskolak.hu)
MWSZ: Szabó Zoltán (+36 20 292 1239, szabo.zoltan@waldorf.hu)

 

 

Fontosnak tartjuk jelezni, hogy a megkeresett vállalkozásokkal egyetlen esetben sem egyeztünk meg kizárólagosságban, mindössze abban, hogy a tevékenységüket a Waldorf-, és AME intézmények elé tárjuk lehetőségként. Mindenkinek a saját döntése, hogy milyen partnerrel, milyen szerződést köt. Természetesen bármely folyamatban segítő jelleggel részt tudunk venni (akár tárgyalási, akár közvetítői, akár egyéb adminisztrációs szerepkörben). Tisztában vagyunk vele, hogy a helyi közösségek sem tétlenkednek a témával kapcsolatban és egyúttal kérünk is Titeket, hogy osszátok meg velünk (MWSZ: szabo.zoltan@waldorf.hu, +36 20 292 1239 | AME: ame@maganiskolak.hu, +36 30 241 3262), amennyiben olyan lehetőséget találtok, ami a többi intézménynek is érdekes lehet.