Benedek-Csányi Zsófia
Édesanya, ipari termék- és formatervező mérnök, jógaoktató és kerámia készítő

Melyik Waldorf-iskolában végeztél? Fészek Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és AMI
Melyik évben? 2012
Milyen pozitív, vagy negatív élményeid, emlékeid vannak a Waldorf-iskoláról?    Pozitív élmény tulajdonképpen minden. Amit kiemelnék, azok az éves munkák és a 12. osztályos színdarab. Ugyan az éves munkákat nem vártam, de utólag mindegyik hasznomra vált. Könnyebben állok ki tömeg elé, nyílok meg emberek előtt. A színdarab is sok önbizalmat ad. Ezek mellett nagyon szerettem a kézműves órákat, amiket az egyetemen nagyon hiányoltam, mert ott eleinte inkább csak a lexikális tudásra mentek rá.
A Waldorf-iskola után hol tanultál tovább? Milyen szakon? OKJ-s kerámia készítő (2016) Felnőtt képzésen: Alap hatha jógaoktató képzés (2020)
Hol tanultál tovább? Milyen szakon? (többet is megadhatsz) Nyugat-magyarországi Egyetem, Simonyi Károly kar, Ipari termék- és formatervező mérnök szak (2017)
Most milyen területen dolgozol? Mi a foglalkozásod? Ha vállalkozásod van, azt is bemutathatod – akár elérhetőségekkel is (egy kis ingyen reklám 🙂 )! Jelenleg otthon vagyok a 3. legkisebb kislányommal. Mellette jógát oktatok az általam fenntartott Antara Jóga Klub-ban (vándorjógásként), illetve idén tervezünk céget alapítani a férjemmel.
Mi vált előnyödre a Waldorf-iskolában megszerzett képességekből, tudásból a továbbtanulás, vagy a munkád során?   A kiselőadások önbizalmat adtak, a színdarabok emellett kreatív gondolkodásra sarkallnak. Örülök, hogy a szabad gondolkodás mellett a fúrás-faragáshoz is értek, úgy érzem, azzal a sokszínű palettával, amit a Waldorf-iskolában kaptam, nem lehetek elveszett ember.
Származott-e hátrányod abból valaha, hogy Waldorf-iskolába jártál a továbbtanulás, vagy a munkád során? Ha igen, mi volt az? Egyszer az egyetemen mérnöki fizika vizsgán kaptam egy nagy nyaklevest, amiért waldorfos voltam, de ez eltörpül a sok jó mellett. Nem mellesleg a második vizsgán már ötöst kaptam.