Katica Játék Kft.

WaldorfLev 2020Meszk_pdf

 

 

 

Mellékeljük az idén 30 éves Katica Játék Kft, nyári ajánlatát, amely 385 terméket tartalmaz.

Várjuk megrendeléseiteket, leadási határidő a mellékelt levélben.

Vírusmentes nyarat kívánok!

 

Stockmar_Megrendelolap2020Z

Másolat – Füzet megr lap 2020 új

Kedezményes eszközlista 2020M

Import Füzet megr lap 20 új

 

Üdvözlettel,

Süttő Miklós

Katica Játék Kft.

Iroda, Nagykereskedés,

1077 Bp. Király u 101.

06-1/ 46-22-388,

06-70 / 315-78-19

fax. 06-1/ 46-22-387

web: www.katica.hu

Csoportos zsinóros rajzoló játék

Nemcsak a gyermekek, de a felnőttek életében is kiemelten fontos a mozgás, és ne feledjük, minden forma mozgásból születik. A formák hordozzák az univerzum bölcsességét. A mai napig önmagunk kifejezésének egyik módja a forma: a forma, mint írás, a forma, mint művészeti alkotás. Ám fizikai világunkban minden forma mozgás révén jön létre.

A jelen kor nagy kihívása az individualizmus térhódítása, és ezzel együtt az együttműködés, a közös gondolkodás és cselekvés visszaszorulása. Egy jól működő közösség egyik alappillére az együtt gondolkodás, mozgás, és alkotás.

Ezért ajánljuk most az alábbi játékot:

A csoportos zsinóros rajzoló játék egy olyan eszköz, ami a közös mozgás és alkotás révén megérinti, megszólítja a résztvevőket. Létrejön egy hatás, ami segíti a kapcsolódást belső erőnkhöz, de egyúttal egységbe von egymással is.

A játék során mindenki megfogja egy zsinór végét, és a zsinórokat húzva majd visszaengedve egy közös alkotást hozunk létre. Ez történhet úgy, hogy mindenki egyhelyben állva, csak a kezével engedi mozogni a középen található rajzeszközt, melyhez a zsinórok kapcsolódnak, de rajzolhatunk úgy is, hogy a megadott forma létrehozása közben lépegetünk (például körbe az asztal körül). Ez már jóval nehezebb feladat, hisz minden pillanatban más szemszögből látjuk a készülő rajzot, és ennek megfelelően kell mozgatnunk a kezünket, hogy a forma létrejöjjön. /Mindeközben figyeljünk arra, hogy a zsinór végig feszes maradjon/

A játék Németországban, egy antropozófiai alapon kidolgozott cégstruktúrához tartozó asztalosműhelyben készül, ahol megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztatnak, erősítve ezzel a sérült emberek hitét és életkedvét, akik ott értelmes munkát végezhetnek.

Már az is megkapó, ahogy a játék készül, nem beszélve az élményről, amit játék közben mindenki megtapasztal!

 

 15685 Csoportos zsinóros rajzoló játék 2-10 személy részére

 

A játék pontos leírása:

A csoportos zsinóros rajzoló egy dinamikus és kreatív játék, eszköz, ami a gyerekeket és felnőtteket egyaránt a közös játékra, alkotásra, tevékenységre ösztönzi.

A játék minimum 2, maximum 10 fővel használható.

Használhatják az iskola udvarán aszfaltkrétával vagy a tanteremben méhviasz krétával, ceruzával.

A játék technikai jellemzői: Középen található egy 20 cm kerületű zsinóros, fa rajzolóeszköz. Ennek a közepére kell rögzíteni a krétát vagy ceruzát, tépőzárral. Az eszközhöz 1 méter hosszúságú színes madzagok tartoznak. A madzagok segítségével lehet mozgatni a közös rajzeszközt, amivel a papíron vagy az aszfalton különböző vonalakat, formákat rajzolhatnak a résztvevők.

A csomag tartalma 10 db színes madzag. 1 db méhviaszkréta, 1 db rajzolóeszköz és használati útmutató a különböző felhasználási javaslatokkal.

A játék menete:

Rögzítsünk a rajzolóeszköz közepére egy tetszőleges krétát vagy vastag ceruzát. Ha teremben dolgozunk, helyezzünk és rögzítsünk egy papírt az asztalra vagy a padlóra. Álljuk körbe a rajzeszközt, majd mindenki fogjon meg egy, vagy több madzagot az eszközön. Feszítsük meg közösen a madzagokat, majd indulhat a formarajzolás. Rajzolás közben mindig legyen „feszes” a madzag, de úgy, hogy álljunk készen a másik résztvevő, illetve a közös akaratnak megfelelő mozgásra! A madzagok húzásával, engedésével tudunk közösen egy-egy formát, rajzot kialakítani megalkotni. A mozgást végezhetjük úgy, hogy mindenki egyhelyben áll. Nagyobb figyelmet igénylő közös játék, ha a forma megalkotása közben a résztvevők is mozognak az papír körül előre, hátra, körbe. A mozgást tetszőlegesen variálhatjuk is. Az együttműködés szabályait közösen alakíthatjuk ki, némán vagy hangokkal, esetleg finom egyéni jelzésekkel kísérhetjük a közös alkotást.

A játék segíti a gondolkodást, az együttműködést, fejleszti a szem-kéz koordinációt, a finommotorikát és koncentrációt, a szociális készséget, kreativitást, a probléma-felismerést és -megoldást egyénileg, párban és csoport szinten is.

Megrendelhető Waldorf kedvezménnyel:

https://www.katica.hu/kreativ-eszkozok/8717-csoportos-zsinoros-rajzolo-jatek-2-10-szemely-reszere.html

 

Kellemes alkotást, és hozzá sok örömet kívánunk!

Süttő Miklós

Katica Játék Kft.

1077 Bp. Király u 101.

06-1/ 46-22-388,

06-70 / 315-78-19

web: www.katica.hu

******************************************************************************************************************************************************

Figyelmünk középpontjában több mint 25 éve a gyermek áll, akinek testi, lelki és érzelmi fejlődését kiváló minőségű játékainkkal kívánjuk elősegíteni.

Minden gyermek eltérő fejlődési utat jár be, ezért cégünk arra törekszik, hogy minőségi termékek segítségével színesebbé, játékosabbá tegye a szülő és gyermeke mindennapjait a fejlődés útján. A játék, eszköz, nem csak a gyermeknek fontos, de a szülőnek is, rávilágít a közös munka örömére, kitartásra nevel, sikerélményt nyújt és előrelépést eredményez a tanulmányokban.

Működésünk másik fő területe a Waldorf eszközök széles választékának kereskedelme.

Ehhez nagy segítségünkre van a nemzetközi Waldorf eszközök legnagyobb forgalmazója a Mercurius cég, akiknek mi vagyunk a magyarországi kizárólagos forgalmazója, disztribútora.

Több mint 25 éve támogatjuk a Waldorf-kezdeményezéseket az iskolai vásárok bevételeiből felajánlott befizetésekkel, továbbá a regisztrált Waldorf-intézmények számára kedvező árakkal.

Ezzel jelentős megtakarítás érhetnek el az intézmények.

Támogatjuk a magyarországi megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását is (pl. az Epochafüzetek/Munkafüzetek készíttetésével), mert valljuk, hogy minden embernek joga van az emberi méltóságának megfelelő munkához és bérhez.

Fontos célkitűzésünk, hogy ezekkel az eszközökkel ne csak a Waldorf-mozgalom pedagógusai, gyermekei találkozzanak, ezért bemutatjuk más intézményekben is.

Jelentős raktárkészlettel rendelkezünk a gördülékeny kiszolgálás érdekében.

Nyitottak vagyunk további, új Waldorf-iskolai termékek beszerzésére, várjuk a javaslataikat!

Keressük a kapcsolatot egy személyes találkozásra az intézmény pedagógusaival, kérem, keressenek ezzel kapcsolatban engem a

katica@katica.hu e-mail címen,

vagy a 1-46-22-388 telefonszámon!

Katica Játék Kft

Süttő Miklós

 

Termékeink az alábbi területek fejlesztésére alkalmasak:

  • Szókincsbővítés
  • Logopédia
  • Szociális képességek fejlesztése
  • Írás,- olvasás előkészítés
  • Koncentrációs képességek fejlesztése
  • Hallás-figyelem fejlesztés
  • Logikai készségek fejlesztése
  • Matematika készségek fejlesztése
  • Mozgásfejlesztés