Alumni – a magyarországi végzett Waldorf-diákok közössége

A Magyar Waldorf Szövetség 2015 őszén kezdett bele az Országos Waldorf Alumni (jelentése: öregdiákok, végzett diákok) szervezésébe, amely csapat mára önálló, saját szerveződésű társasággá formálódott.

A kezdeményezés célja, hogy segítse a kapcsolatteremtést a magyarországi végzett waldorfosok között, és lehetővé tegye, hogy mások is megismerhessék: merre mennek tovább és milyen tapasztalatokkal a Waldorfban felnőtt diákok?

Az Országos Waldorf Alumni szervezője jelenleg három végzett Waldorf-diák, Bátori Ákos, Molnár Blanka és Varga Balázs. Az Alumni Facebook-oldalának és Facebook-csoportjának működtetése mellett – más végzett diákok segítségével – rendezvényeket is tartanak. Szerveztek már jótékonysági főzést egy afrikai Waldorf-iskolának, tartottak Waldorf Napot a Waldorfeszten, és minden évben megrendezik a Waldorf Educatio-t az érettségi, pályaválasztás előtt álló diákok és az érdeklődő szülők segítésére.

Távlati céljuk – más végzett diákokkal közösen – egy „waldorfos” közösségi tér létrehozása, rendezvénytérrel, könyvtárral, kávézóval, művészeti és kézműves foglalkozásokkal kínálva teret a találkozásra, feltöltődésre, alkotásra.

Szeretnéd figyelemmel követni az Alumni tevékenységét és rendezvényeit? Kövess minket a Facebook-oldalunkon vagy az Instagramon!

Ha végzett Waldorf-diák vagy, regisztrálj az Alumninál és iratkozz fel hírlevelünkre: http://alumni.jelentkezes.waldorf.hu/

Ha szeretnél Te is elérni más végzett waldorfosokat, csatlakozz az Országos Waldorf Alumni zárt Facebook-csoportjába! Itt értesülhetsz rendezvényekről, találkozókról, valamint Te is meg tudsz osztani mindenféle kérdést, kérést, Alumnit érintő témát.

Ha szívesen részt vennél szervezőként is az Alumni munkájában, vagy kérdéssel, ötlettel fordulnál hozzánk, örömmel várjuk a megkeresést!

Elérhetőség:

waldorfosvagyok@gmail.com
molnar.blanka@waldorf.hu

Végzett Waldorf-diákok bemutatkozása:

waldorf.hu/alumni-bemutatkozasok