Alumni

A Magyar Waldorf Szövetség 2015 őszen kezdett bele az Országos Waldorf Alumni szervezésébe, amely csapat mára önálló, saját szerveződésű társasággá formálódott.

Kezdeti lépésként a diákok csak egyenként, hol személyesen, hol az interneten keresztül lettek megszólítva, majd létrejött egy felületet, ahová a diákok elküldhették a jelentkezéseiket, s ahol bemutatkozási lehetőségük is volt. Meséltek arról, hogy milyen volt Waldorf-diáknak lenni, hová mentek tovább tanulni, vagy dolgozni, hogy milyen emlékeik vannak az iskoláról, és mi vált az előnyükre, hátrányukra a Waldorf-iskolában szerzett képességekből, tudásból. Ezek az egyéni, szép történetek helyet kaptak a honlapon.

Majd az idő elteltével, három végzett diák, Bátori Ákos, Molnár Blanka és Varga Balázs ebből az összegyűlt maroknyi csapatból, saját ismeretségi körükből, s a Facebook segítségével egy közel 600 fős társaságot hoztak létre. Szerveztek már jótékonysági főzést egy afrikai Waldorf-iskolának, minden évben megrendezik a Waldorf Edukációt, és a WaldorFeszten minden évben tartanak egy Alumni napot. Emellett természetesen továbbra is várják azokat a volt Waldorfos diákokat, akik szívesen csatlakoznának az Alumnihoz.

Céljuk, hogy programokat, eseményeket szervezzenek az Alumni tagjainak, illetve olyan felületet biztosítanak, ahol helye van mindenféle kérésnek, kérdésnek, valamint az Alumnit érintő témának.

Ha volt Waldorf diák vagy, jelentkezz az Országos Waldorf Alumni csoportba, s értesülj a rendezvényekről, találkozókról, s ha van kedved szervezni, részt venni, örömmel fogadnak minden megkeresést!

https://www.facebook.com/waldorf.oregdiak/