Alumni – a magyarországi végzett Waldorf-diákok közössége

Elérhetőségünk:

Facebook Országos Waldorf Alumni (facebook.com)

Instagram Országos Waldorf Alumni (@waldorfalumni.hu)

Jelentkezés, hírlevél-feliratkozás: http://alumni.jelentkezes.waldorf.hu/

Ha végzett Waldorf-diák vagy, és szeretnél Te is elérni más végzett waldorfosokat, csatlakozz az Országos Waldorf Alumni zárt Facebook-csoportjába! Itt értesülhetsz programokról, találkozókról, és Te is meg tudsz osztani mindenféle kérdést, kérést, Alumnit érintő témát.

Ha szívesen részt vennél szervezőként is az Alumni munkájában, vagy kérdéssel, ötlettel fordulnál hozzánk, örömmel várjuk a megkeresést!

Email-címünk: waldorfosvagyok@gmail.com / molnar.blanka@waldorf.hu

Céljaink:

A kezdeményezés célja, hogy segítse a kapcsolatteremtést a magyarországi végzett waldorfosok között, és lehetővé tegye, hogy mások is megismerhessék: merre mennek tovább és milyen tapasztalatokkal a Waldorfban felnőtt diákok?

Távlati célunk – más végzett diákokkal közösen – egy „waldorfos” közösségi tér létrehozása, rendezvénytérrel, könyvtárral, kávézóval, művészeti és kézműves foglalkozásokkal kínálva teret a találkozásra, feltöltődésre, alkotásra.

Történetünk:

A Magyar Waldorf Szövetség 2015 őszén kezdett bele az Országos Waldorf Alumni (jelentése: öregdiákok, végzett diákok) szervezésébe. Ebbe a munkába kapcsolódtak be végzett Waldorf-diákok, akik azóta önálló, saját szerveződésű csapattá formálódtak.

Az Alumni szervezői mind végzett Waldorf-diákok, különböző Waldorf-iskolákból. Önkéntesen, szabadidőnkben szervezzük az Alumni programjait és működtetjük a közösségi oldalakat. 2022 júliusa óta csapatunk egyik tagja a Waldorf Szövetség munkatársaként már félállásban segíti az Alumni munkáját.

Az Alumni közösségi oldalainak és Facebook-csoportjának működtetése mellett rendezvényeket is tartunk: szerveztünk már jótékonysági főzést egy afrikai Waldorf-iskolának, tartottunk Waldorf Napot a Waldorfeszten, létrehoztuk az első Alumni Adventi kertet, és minden évben megrendezzük a Waldorf Educatio-t az érettségi, pályaválasztás előtt álló diákok és az érdeklődő szülők segítésére.

Országos Waldorf Alumni és Diákújság:

2023 februárjában megjelenik az Országos Waldorf Alumni és Diákújság, “A világba nézek én” első lapszáma – online és fizikai formában is!

Részletek, bemutatkozás itt, honlapunkat pedig itt találod.

Waldorf Educatio:

Hogyan tovább a Waldorf után? Segítség a pályaválasztás előtt álló diákoknak és érdeklődő szülőknek – beszélgetések végzett Waldorf-diákokkal, a legkülönbözőbb területekről és tapasztalatokkal.

A korábbi évek rendezvényeiről készült felvételek a honlapon vagy a Youtube-csatornánkon visszanézhetőek!

Utak a Waldorf után:

Merre mennek tovább és milyen tapasztalatokkal a Waldorfban felnőtt diákok?

Már több mint 40 bemutatkozást olvashattok honlapunkon: waldorf.hu/alumni-bemutatkozasok

Alumni TED előadások és beszélgetések felvételei végzett Waldorf-diákokkal: Országos Waldorf Alumni – YouTube

Te is szívesen mesélnél a tapasztalataidról?

Kérjük, küldd el bemutatkozásod az alábbi űrlapon: