Minerwa TÁMOP 2.5.1. pályázat

A Magyar Waldorf Szövetség támogatásban részesült az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében kiírt TÁMOP 2.5.1. pályázat keretében. Az elnyert 29 728 400.-Ft-os támogatás az érdek-képviseleti szervek kapacitásainak fejlesztését célozta. A programot 2009-2010 során megvalósítottuk, jelenleg a fenntartási szakaszban vagyunk.
A Magyar Waldorf Szövetség 1997-ben alakult. Az eltelt több, mint egy évtizedben a hazai Waldorf-mozgalom, a nem önkormányzati fenntartású intézmények körében, a legnagyobb intézményi hálózattal rendelkező csoporttá fejlődött. Nagy utat tettünk meg, tevékenységünket megalapoztuk. A további fejlődéshez azonban újabb tervek, újabb stratégiai pontok meghatározása volt szükséges, amelynek kiindulópontja a MINERWA – Minőségi érdekérvényesítés a Magyar Waldorf Szövetségben című, TÁMOP 2.5.1-07/1-2008-0101 azonosítószámú projektünk, amelyet az Európai Unió támogatásával, Az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósítottunk meg.
A projekt keretében megvalósított szolgáltatások, tevékenységek hiánypótló jellegűek, így a Nonprofit érdekvédelmi szervezetek fejlesztése című képzési programunk nagyban segítette további, immár európai szintű működésünket. Kommunikációnk és marketing tevékenységeink hozzájárultak tagságunk bővüléséhez, és ahhoz is, hogy minden szinten partnerként kezelték Szövetségünket.