Pacsika Lilla Anna
Restaurátor

Melyik Waldorf-iskolában végeztél? Óbudai Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és AMI
Melyik évben? 2011
Milyen pozitív, vagy negatív élményeid, emlékeid vannak a Waldorf-iskoláról? 11 évesen kerültem Waldorf-iskolába, az első perctől pozitív élményeim vannak. A közösség, a tanárok, nem volt rossz érzés iskolába menni, megszerettem bizonyos órákat, barátokat szereztem. Előtte állami iskolába jártam, nagyon sokat szorongtam, ez szinte teljesen elmúlt ebben a közegben. Rengeteg érdekes és hasznos dolgot csináltunk/próbáltunk ki. Ami picit talán negatív élmény volt számomra, hogy voltak tantárgyak (fontos tantárgyak!), amikből nem volt meg a megfelelő számonkérés, vagy éppen tanár nem volt hónapokig.
A Waldorf-iskola után hol tanultál tovább? Milyen szakon?  Magyar Képzőművészeti Egyetemen, Festőrestaurátor Szakon
Mi vált előnyödre a Waldorf-iskolában megszerzett képességekből, tudásból a továbbtanulás, vagy a munkád során? Nyitottabb lettem az emberek felé, rengeteg dolgot kipróbáltunk az iskolában (művészetek, szociális gyakorlat, földművelés…), megtanultunk prezentálni, ami egy egyetemen nélkülözhetetlen, és fel tudom találni magam a legtöbb szituációban.
Származott-e hátrányod abból valaha, hogy Waldorf-iskolába jártál a továbbtanulás, vagy a munkád során? Ha igen, mi volt az? Voltak bizonyos tantárgyak, amiket akkor vagy nem vettem elég komolyan, vagy nem mélyültünk bele az időhiány (epochális-rendszer) miatt.
Hol dolgozol? Mutasd be, hogy mivel foglalkozol! Még nem fejeztem be a restaurátor szakot (mellette tanár szakot is csinálok), de oktatok rajzot kicsiknek és felnőtteknek is egyaránt, illetve vállalok díszítőfestést. (ha valakit érdekel: 06306427142 :))
Van egy jó sztorid, aminek köze van ahhoz, hogy Waldorf-iskolába jártál? Az egész Waldorfban töltött időm egy jó sztori:)