Táborok 2024

Tartalomjegyzék:

Alkotópont – rajz, festés

Almáskerti Farm napok

Boglári Kézműves Műhely

Erdőajándéka nyári napközis táborok 

Erdei élménytábor– Nyíregyházi Waldorf Iskola

Erdei és a Bringás Vándor Tábor – Vértes

Élmény a kommunikáció tábor – PHWI

Harmatcsepp – Természetközeli, kreativ, napközis, kézműves tábor

Hámori Waldorf Iskola – Napközis táborok Lillafüreden

Kicsi Szép Tanya – Gödöllő

Kreatív színjátszó, alkotó és kalandtábor– Nagyszékely

Lovas Suttogó gyermek napok

Nyári kézműves tábor- SZWG

Önbizalom-növelő kreatív rajztábor – Nagykovácsi

Szigetkék Alkotóműhely- művészeti, barkács tábor- Gödöllő

Színjátszó tábor – Pilisszentlászló

Vízivándorlás a Mosoni-Dunán 

 

Alkotópont

Tábor I. >>    2024. június 24/25/26/27  >> H-Cs >>  10:00‐16:30 >> Tanít: Megyeri Zsófi      

Tábor II. >>   2024. július 1/2/3/4 >> H-Cs >>  10:00‐16:30 >> Tanít: Seller Lola & Széchenyi Beatrix

4 nap ebéddel  > 10:00‐16:30  > csütörtök délutáni Záró Bemutatóval 

MŰVÉSZI TORZÍTÁSOK >> A hagyományos arányok elhagyása
A tábor 4 napján 4 különböző témával foglalkozunk majd: 1. Portré 2. Emberi alakok és Fantázia-lények 3. Tárgy-ábrázolás és 4. Tájkép. Mindegyik témához úgy nyúlunk hozzá, hogy elvetjük a hagyományos arányrendszert: kilépünk a megszokott sémákból, és felfedezzük a különböző irányokba eltolt formarendszerekbe rejlő szépséget.   Mindeközben tanulunk a hagyományos arányokról is, a torzítások lehetőségeiről, azok értékéről, és az eltérő kompozíciós megoldásokról. Mindegyik alkotás más-más technikával készül majd, a végeredmények az egyéni fantázia kreatív sokféleségét fogják tükrözni.

___________________________________________________________________________________

TÁBOR III. >> 2024. júli 22/23/24/25 >> H-Cs >>  10:00‐16:30 >> Tanít: Seller Lola & Széchenyi Beatrix

4 nap ebéddel  > 10:00‐16:30  > csütörtök délutáni Záró Bemutatóval 

2D+3D >> Kísérletezés térbeli alkotásokkal, kreatív megoldásokkal
Ebben a táborban a síkból való kilépés lehetőségeivel fogunk játszani: papírból hajtogatunk illusztrációs füzetkét, aztán faktúrákat gyűjtünk, és azokból komponálunk képet, majd agyagszobrot mintázunk, hogy az legyen a modellünk. Ezután textúrált felületekkel nyomatokat készítünk és abból építkezünk. Sok izgalmas hangulat, színezet, felület, kísérletezés és kreatív alkotó játék!

Alkotópont Művészeti Szabadiskola 

instagram: alkotopont

e-mail: alkotopontszabadiskola@gmail.com

telefon: 06 30 65 24 313

Almáskerti Farm napok

Jelentkezni űrlapunk segítségével lehet
Kérdés esetén írjatok nekünk: almaskertikozosseg@gmail.com

Boglári Kézműves Műhely

Erdőajándéka nyári napközis táborok 

Kedves Szülők!

Az erdei iskola és nyári tábor nem csupán egy szórakoztató kaland a gyerekek számára, hanem egy olyan élmény, amely gazdagítja őket tudással és értékekkel. A természet lágy ölén töltött idő lehetőséget ad arra, hogy a gyerekek közelebb kerüljenek a természethez, megismerjék annak csodáit és tiszteletben tartsák az élővilágot.

🌳A túrázás során a gyerekek megtanulják a tájékozódást, az állóképességüket és kitartásukat fejlesztik, miközben a friss levegő és a természetes környezet előnyeit élvezik. A természettudományos foglalkozások során pedig játékos formában sajátíthatják el az ökológiai ismereteket, megérthetik a környezetvédelem fontosságát, és képesek lesznek tudatos döntéseket hozni a jövőben.

🍄Az erdei kreatív foglalkozások során a gyerekek fantáziájukat használva alkotnak, miközben megtanulják, hogyan használhatják fel a természet adta anyagokat.

🐞Az élőállatos bemutatók pedig kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy a gyerekek közelről ismerkedjenek meg az erdő lakóival, megismerjék szokásaikat, élőhelyüket és szerepüket az ökoszisztémában.

🦔Mindezek mellett az erdei iskola és tábor hozzájárul a gyerekek szociális készségeinek fejlődéséhez, segít a csapatmunkában való részvételben, az önállóság és a felelősségvállalás erősítésében. Ez egy olyan élmény, amely örökre megmarad a gyerekek emlékezetében, és formálja őket a jövő felelős és tudatos felnőtteivé.

Bízunk benne, hogy az erdei iskola és tábor élményei hozzájárulnak gyermekeik boldog és egészséges fejlődéséhez.

🌲🐿️🦉🐦‍⬛Nagy örömmel jelentjük be, hogy idén nyáron ismét megrendezésre kerül a Nyári Erdei Napközis Táborunk, ahol a gyerekek a természet csodáit fedezhetik fel, miközben értékes tudásra és felejthetetlen élményekre tesznek szert.

Helyszínekről, időpontokról, árakról, programokról, részletekről érdeklődni az alábbi linken lehet: https://erdoajandeka.hu/taborok/

Erdei élménytábor

Idén először Nyíregyházán is meghirdetjük erdei élménytáborunkat! 🥳🥳🥳 Gyere te is, ha a természet közelségében szeretnél élményben és mókában gazdag napokat tölteni a nyári szünet alatt!
📩 Regisztráció: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdR3ZdI1Nz8jI…/viewform
Elérhetőség:
Erdőajándéka Erdei Iskola
🖥️www.erdoajandeka.hu
📧info@erdoajandeka.hu
Erdei és a Bringás Vándor program
Kedves Szülők!
 A gödöllői Waldorf iskola tanáraként évek óta táboroztatok gyerekeket az Erdei és a BringásVándor program keretében. Idén, a nyolcadikos fiam unszolására foglaltam egy gyalogos turnust, s mivel öt évvel ezelőtt a most 13.-os fiam osztályával is csináltunk egy ilyen iskolák közötti ismerkedős hetet, jó ötletnek gondoltuk meghívni a mi iskolánk nyolcadikosai mellé a ti gyerekeiteket is! A terv tehát az, hogy augusztus elején a ballagás után, de még a gimis élet kezdete előtt 20 fiatal együtt tölthessen egy teljes hetet csodaszép erdei, egészen nomád környezetben. Nyolc szabad helyünk van.
A tábor másik kísérője Ruszkay Andrea kolléganőm, a gödöllői iskola nyolcadikos osztálytanítója lesz.
A tábor helyszíne a Vértes, időpontja augusztus 5-11. (a jelentkezési határidő: legkésőbb május 25. – vagy amíg be nem telnek a helyek!)
Az ára 46000 forint (+esetleg útiköltség – de erre valószínűleg kapunk majd támogatást)
A jelentkezők kb. 90 kilométernyi túrára számítsanak, kétnaponta s mivel ez csomagszállítás-mentes útvonal ezért a táborváltásokkor (négyszer) a nagy hátizsákkal kell a napi távokat (7-13 km) teljesíteni.
Éppen ezért jó erőben lévő, túrázni szerető fiatalok jelentkezését várjuk!
E linken tudtok bővebben tájékozódni, illetve hívhattok engem is, írhattok nekem – igyekszem hamar megválaszolni a felmerülő kérdéseket:
Részvételi szándékotokat pedig itt tudjátok felém jelezni:

Élmény a kommunikáció tábor a PHWI-ben 12 éves kortól

Egy különleges nyári elfoglaltság, ahol gyermeked felszabadultan ismerkedhet meg a kommunikációval, az érveléssel, az értékeivel, a barátkozással és vidám élményekkel teli kalandban vehet részt.

Miben segít gyermekednek ez a tábor?

Minden nap mást fogunk csinálni és máson lesz a fókusz. Az biztos, hogy a kommunikációs készsége javulni fog. Könnyebb lesz neki prezentációt tartania, vagy felszólalnia. Megtanulja, hogyan maradjon nyitott, hogyan fogadja el, ha hibázik és mit tud adni neki a hibázás vagy a kudarc. Lesz olyan nap, amikor közösen alkotunk történetet, egymás ötleteire csatlakozunk rá, játszunk egymással. Lesz szó kommunikációs alapokról, testbeszédről, emberi viszonyokról, sok nevetéssel, rengeteg játékkal, oldott hangulatban. Segítek a készségeit megtalálni, hogy tudja azokat fejleszteni. Bizonytalan, hogy milyen fajta munka lenne ideális számára? Akkor erre is választ kaphat. 🙂

Kinek szól?
Azoknak akik szeretnek játszani, új dolgokat felfedezni, új embereket megismerni vagy épp ebben bizonytalanok. Akik szeretnék kipróbálni magukat mindenféle szituációban akár egy valós helyzetről, akár egy kitaláltról legyen szó.

Bővebb információ és jelentkezés: https://kismuvesz.hu/elmeny-inspiracio-tabor-budapest-2024/

Harmatcsepp tábor

Természetközeli, kreativ, napközis, kézműves tábor
Időpontok: 2024-re
1. júli 1-5-ig
2. júli 29-aug 2-ig
3. aug 12-16-ig
Korosztály: kb 6-16 éves korig
Program: Kézműveskedés (agyagozás, nemezelés, bőrözés, gyöngyözés, fonallal, kapszulával, fával dolgozunk, stb), kirándulás és lovaglás az erdőben (egyedi igények szerint természetesen), közös játékok.
Étkezés: tízórai, ebéd, uzsonna (egyedi igények szerint)
Ár: 52.000.-
Helyileg: 2092 Budakeszi, Őzike köz 5. (Nagyszénászúg,  12. ker KFKI és Budakeszi között az erdőben.)
Egyéb info és kérdés esetén, hívj és jelentkezés is itt vagy mail-ben: 20-3834001
Bármi kérdés esetén hívjatok!

Hámori Waldorf Iskola 

Kicsi Szép Tanya

Mesterségek hete a Kicsi Szép Tanyán
2024. július 15-től július 19-ig
Minden nap; 9:00 órától 16:00 óráig.
Szeretettel várjuk a 7-14 éves kis- és nagyinasokat, akik szívesen töltenék a természetben, tevékenyen a nyári szünet napjait!
Régen, ha valaki meg akart tanulni egy szakmát, hosszú utat kellett bejárnia, míg mester lett. Az eseményünk egy hete alatt, ha mesterré nem is válhatsz, de megismerkedhetsz a kovácsolás és a nemezelés alkotó tevékenységével. A Mesterségek Hete alatt sok folyamatra ráláthatsz, gyakorolhatod a mesterfogásokat, és az öt nap eredményeként számos apró munkadarabot és egy kisinas remeket (mestermunkát) vihetsz haza.
Mesterségek, amikből válogathatnak majd a gyerekek:
-nemezelés Demeter Krisztinával
-kovácsolás Dobó Marcival
-batikolás és agyagozás Tornai Tündével

A Kiskukta Napok
2024. július 8-július 12.
Minden nap; 9.00 órától – 16.00 óráig
FB esemény;
https://n9.cl/ao07m
Egy hely, ahol együtt készítünk mindenféle édes és sós finomságot, majd elfogyasztjuk a Kicsi Szép Tanya árnyas fái alatt.
Az öt nap elteltével bátrabb leszel a konyhában és otthon is meg tudod majd lepni a családot gourmet tudásoddal.
Az utolsó napon Tanya Bisztróval várjuk az érkező családtagokat, hogy ők is megízlelhessék a Kiskukták finomabbnál, finomabb süteményeit.
Szeretettel várjuk azokat a gyerekeket, akik szívesen töltenék a természetben, tevékenyen a nyári szünet napjait!
Programok;
– Levendulás keksz
– Ütőfás mézeskalács készítés
– Kertészkedés
– Napi ház körüli teendők
– Játékok és Mesék
– Kirándulás

Kreatív színjátszó, alkotó és kalandtábor

https://www.muzsaktarsulat.hu/

Lovas Suttogó gyermek napok

https://www.facebook.com/angelhorsebreedingeslovaskozpont/events

Nyári kézműves tábor

 

Önbizalom-növelő kreatív rajztábor 8-11 éveseknek Nagykovácsiban

Rajzolunk, kirándulunk, jógázunk, beszélgetünk és sokat játszunk. Idén lesz 10. éve, hogy elindítottam ezt a tábort, mely nagymértékben segít az iskolai koncentrációban, figyelem-növelésben, fókuszálásban.
Bővebb információ és jelentkezés: https://kismuvesz.hu/gyerektabor-nagykovacsi-2024/

Szigetkék Alkotóműhely

Küldetésünk

A 28 éves múltra büszkén visszatekintő  alkotóműhely, táborhely, a gyermekekben, mindannyiunkban rejtőző értékek, képességek kibontakoztatását, fejlesztését vállalja fel, a művészet nemes eszközeivel. A művészetterápiás, egyénre szabott módszerekkel a gyermekek, fiatalok és felnőttek mintákat kaphatnak, melyek átsegíthetik őket az életük számos területén felbukkanó  nehézségeken, buktatókon. Mindezt az alkotás örömével.

Az egyéni művészi önkifejezés lehetőségeiben rálelhetnek valódi önmagukra, a lélek mélyéről felhozott  értékes, megismételhetetlen mivoltukra, a mindenséggel való viszonyukra.  Ez a szemléletmód is egy lehetőség teljes, örömteli emberré válni.

Szép nagy műteremben, tágas kertben, kedves, ölelő környezetben fogadjuk a gyerekeket, fiatalokat szeretettel!

Elérhetőségünk: Balla Veronika, Tel.: 06702756641, Email: szabadulomuvesz@gmail.com

Színjátszó tábor

Kedves Közösség!

A tavalyihoz hasonlóan idén is szervezünk bejárós színjátszó tábort Pilisszentlászlón 2 turnusban:
Július 1-5 és 6.-án délelőtt előadás a szülőknek.
Ide a 12-14 éves korosztályt várjuk inkább.
Július 8-12 és 13.- án délelőtt előadás a szülőknek.
Ide a 9-11 éves korosztályt várjuk inkább.
A tavalyihoz hasonlóan, a tábor során a gyerekekkel közösen létrehozunk/ megírunk egy színdarabot, amit a tábor végén, szombat délelőtt előadunk a szülőknek és minden kedves érdeklődőnek.
Az előadás helyszíne: Kis pálya, játszótér
A tábor díja: 50 000 Ft (Ebben benne van a tízórai, ebéd és uzsonna)
Táborvezetők: Trócsányi Zsófi , +36305369953, Kis-Várday Juli, +36703977496
Jelentkezni a szentlaszloszinjatszo@gmail.com címen tudtok
További részletekért keressetek bizalommal!
Vízivándorlás a Mosoni-Dunán 
Kedves 9-12. osztályosok!

Vízivándor tábort szervezünk a Mosoni-Dunára. A szombathelyi Waldorf-iskola gimnazistái mellett maradtak még helyek, melyekre jelentkezőket várunk. A tábor ára állami támogatással 46000 Ft. Jelentkezés: waldvandor@gmail.com Részleteket a vizivandor.hu oldalon találhatnak.

Üdvözlettel! Szalay Dóra és László