Elindult a Szabad Szavak! – Egy cenzúra nélküli hely

A Magyar Waldorf Szövetség irodájában gyakran kapunk olyan leveleket, amelyben arra kérnek minket, hogy továbbítsunk a közösség részére Waldorf-pedagógiával, illetve antropozófiával kapcsolatos, különböző megközelítésű írásokat.
Fontosnak tartjuk a gondolatok szabad áramoltatását, de ha egy ilyen írást a Szövetség címéről küldünk ki, akkor a címzettek joggal hihetik azt, hogy a kapott írás a Szövetség “hivatalos álláspontja”. Pedig erről szó nincs, csupán ezen a csatornán áramlott keresztül. Mégis félreértések adódhatnak ebből.

Sokat gondolkoztunk azon, hogy mi lenne a jó megoldás. Végül arra jutottunk, hogy talán az lehet egészséges, ha leválasztjuk az ilyen írások áramoltatását a Szövetség megszokott kommunikációs csatornáiról, és áttesszük egy olyan szabad térbe, ahol az akár egymástól nagyon eltérő nézőpontú írások is szabadon megjelenhetnek. Hiszen a fő cél egymás gondolatainak a megismerése, az azokból történő inspirálódás.

Ennek a szabad térnek a megvalósítására teszünk kísérletet a szabadszavak.waldorf.hu weboldal elindításával.

A Szabad Szavak

  • egy szabad tér, ahova bárki írhat, ahol bárki megoszthat Waldorf-pedagógiához, illetve antropozófiához kapcsolódó, általa fontosnak, segítőnek gondolt írásokat;
  • egy cenzúra nélküli hely, amiből viszont az is következik, hogy a felelősséget az vállalja, aki az írást beküldi.

Az alábbi kategóriákba várjuk Tőletek az írásokat, legyenek azok akár saját gondolataitok, akár más szerzők művei:

  • Gondolatok, értekezések
  • Irodalmi jellegű művek
  • Rudolf Steiner írásai, előadásai
  • Személyes élménybeszámolók

Szeretettel várjuk azokat a Waldorf-pedagógiához, illetve antropozófiához kapcsolódó írásokat, amelyek inspirálóan hathatnak és szellemi táplálékul szolgálhatnak. A megjelentetni kívánt írásokat a Te is írhatsz! menüponton keresztül lehet feltölteni.

A szerzőknek jó írást, az olvasóknak pedig jó olvasást, jó inspirálódást kívánunk!

Szabó Zoltán és Kótai Zita
a Szabad Szavak weboldal életre hívói