Idén sem maradnak el a Bazárok?

Az elmúlt évek alatt az egyik legkedvesebb munkám, ami minden évben szorosan az adventi készülődéshez tartozott a Márton napi, illetve az Adventi Bazárok összegyűjtése, egy felületen való elrendezése volt. Örömmel nézegettem a különböző iskolák plakátjait, felhívásait, s örömet szerzett az a sok visszajelzés is, hogy milyen jó egy helyen látni az ország összes Waldorf Bazárjának időpontjait, helyszíneit. A mostani események azonban ezen a kedves rutinomon, rítusomon is változtattak. 

A közelmúltban azonban érkezett hozzánk egy felhívást, amit szeretnék veletek megosztani, s bár a kezdeményezés a Bazárok különleges, élő hangulatát nem tudja visszaadni, de talán annak a sok-sok alkotó szülőnek teret tud adni, akik minden évben ezekben a hónapokban készültek, varrtak, hímeztek, horgoltak és kötöttek. És azoknak is, akik csak sétálgattunk az asztalok mellett és csodálkoztunk, hogy mennyi kis csoda születhet meg gyerekek és felnőttek keze által.

 

Kedves Szülőtársak!

Az országos virtuális Waldorf Bazár szerveződésének örömteli hírét szeretném megosztani veletek abban a reményben, hogy ti is szívesen csatlakoztok a kezdeményezéshez.

Valószínűleg sok waldorfos alkotónak eszébe jutott már, hogy milyen nagyszerű lenne egyesíteni erőinket és igényesen megjelenni egy közös webfelületen, ahol elérhetőek lennének munkáink, portékáink elsősorban a közösség többi tagja, de mások számára is. A pandémia sok kézművest, alkotót nehéz helyzetbe hozott, így most igazán aktuálissá vált, hogy létrejöjjön a virtuális waldorf bazár, ami hosszú távon  egyfajta waldorfos Meskaként működhet, csak kicsit másképp: webshop nélkül,  személyesebb módon.  A  szervezés első legnagyobb kihívása az volt, hogy találjunk olyan informatikai céget, aki vállalja, hogy decemberre elkészíti a weboldalt. Egy waldorfos szülők által működtetett cég, a DRB Services (lsd. waldorf vállalkozói lista) igent mondott és a munka megkezdődött. A bazárban különböző termékcsoportokban szerepelnek majd az alkotók portékáikkal, egy alkotó több kategóriában is megjelenhet. A megjelenés bemutatkozásból és a termékek fotóiból áll. Az oldalon kiemelt szerepet szánunk a környezetbarát, hulladékmentes termékeknek. Mivel a  honlap elindítása költségekkel jár, ezért lesz egy néhány ezer forintos regisztrációs díj, ami egy évre szól majd és a weboldalt készítő informatikai cégnek fizetjük. A megjelenő alkotóknak javasoljuk, hogy vegyenek részt a waldorf vállalkozói listán is működő Érted Támogatási Rendszerben és a Waldorf Kedvezmény Programban. Érted Támogatási Rendszer: az alkotók felajánlhatják a waldorf bazáron keresztül származó bevételük egy részét a Waldorf Szövetségnek, Waldorf Kedvezmény Program: az alkotó kedvezményt ad a waldorfos vásárlóknak.

A Waldorf Bazár akkor lesz látogatott a közösség tagjai által, ha több kommunikációs csatornán értesülnek róla. Ezért a weboldalnak lesz hírlevele, amit rendszeresen kiküldünk majd a közösségek levelezőlistáira, és egy facebook oldallal is támogatjuk. A facebook oldal-ugyancsak Waldorf Bazár néven- már elindult, ott várjuk a jelentkezőket és érdeklődőket.  Érdemes küldeni bemutatkozást fotókkal, mert az is megjelenési lehetőség, reklám az alkotóknak. Ez nekünk szervezőknek is fontos, mert előzetesen látjuk majd, hogy körülbelül hányan leszünk kiállítók a weboldalon. Jelentkezhettek továbbá a juditmarczika@gmail.com címen. Kiállítóként a felület csak waldorfos szülők és pedagógusok számára nyitott, érdeklődőként természetesen mindenki számára. Arra kérünk benneteket, hogy személyesen és virtuálisan is terjesszétek a bazár hírét.

 

Üdvözlettel:

 

Marczika Judit (Váci Waldorf)