Tű fokán – Nyári Zenetábor 2022

A Tű Fokán Zenetábort az Óbudai Waldorf Iskola Zeneiskolája szervezi 2010 óta.
HELYSZÍN: PILISSZENTLÁSZLÓ, KÉKVÖLGY WALDORF ISKOLA erdőszéli épülete.
HONLAP: https://www.tufokan.net/2022-es-zenetaborok

I. TÁBOR
2022. július 16-22.
10 – 13 éves korosztály

II. TÁBOR
2022. július 25-31.
14 – 18 éves korosztály
Ez a tábor nemzetközi, intenzíven használjuk az angol nyelvet is.

MŰHELYEK Klasszikus / Standard / Improvizáció / Do it Yorself 

KIKNEK AJÁNLJUK? Húros, fúvós, ütős, elektronikus hangszereken játszó, valamint éneklő gyerekeknek és fiataloknak. Az életkori határok tágak: 10-től 18 évesig. 2020-ban három tábort indítunk, más-más korosztályoknak.

MILYEN TUDÁS SZÜKSÉGES? Kezdőket és  haladókat  egyaránt várunk a megfelelő turnusokba. Ez az egyéni hangszeres tudásra és az együttjáték-tapasztalatra is vonatkozik.

WALDORF PEDAGÓGIA. Rudolf Steiner alapelveiből kiindulva foglalkozunk a “művészetre nevelés” – “művészettel nevelés” kettősségével. Jönnek hozzánk átlag feletti képességű gyerekek, fontos számunkra, hogy tehetségüket a lehető legjobban gondozzuk. És ugyanilyen fontosnak tartjuk azokat is, akik nem feltétlenül készülnek hangokkal kapcsolatos pályára. A zenét, mint szociális művészetet állítjuk a középpontba, csoportos műhelyeket tartunk, közös folyamatokat  generálunk, ahol az egymásra figyelésnek, a kommunikációnak – a zenei kommunikációnak is – kiemelt szerepe van.

A VILÁGRA VALÓ NYITOTTSÁG szellemében zenei sokféleséget tárunk a gyerekek elé. Játszunk rockot, jazzt, klasszikus zenét, foglalkozunk kortárs improvizációval. Teret adunk a saját teremtőerőnek, a rögtönzésben és a komponálásban megnyilvánuló kreativitásnak.

RÉSZLETES INFORMÁCIÓ, JELENTKEZÉS
https://www.tufokan.net/2022-es-zenetaborok

Hajnóczy Csaba

+36 20 5889892 / hajnoczy.zene@gmail.com