Művészeti est a Költészet Napján

“Nagyon egyszerűen kellene szólni

ebben az agyonbonyolított világban…”

(Ágai Ágnes)

 

 

Egyszerűen szólni ma nehéz, mert a csend olykor többet mond. Gyógyító ajándék a lélek számára, ha tiszta, értelemtől fényes szavakat hallhat, mert kívül túlerőben van a zajongás. A lélek hangjai halkan szólnak. Pedig az igazán lényeges a lélek mélyéből hangzik fel.

Miközben az ember igyekszik megismerni a világot, benne önmagát, fájdalmain keresztül megerősödik. Ebben a belső küzdelemben alázat, emberség, küldetéstudat ébred, ami kiáradó művé érleli az alkotást és az élet minden alkotó pillanatát.

Amikor összetalálkozunk zenével, verssel, mozdulattal, olyankor megértést, biztató mosolyt, reményt zengünk. Nincs nemesebb törekvés számunkra, mint adni, amit adhatunk, másokat lelki, szellemi táplálékkal gazdagítani, ami tulajdonképpen nem más, mint tükrözni a rejtőző-megnyilvánuló valóságot, ami minden nyitott lélekben elevenen felragyoghat! És éppen ez az, ami által a megismerő szeretet hangjai áldott erőkkel rezdülhetnek az

élni akaró létbe, térbe, emberbe.

 

A műsorban József Attila, Nagy László, Ágai Ágnes, Reményik Sándor, Falu Tamás, Stefan George versei mellett Bartók Béla, Johann Sebastian Bach, Frédréch Chopin, Arvo Part, Pugnani-Kreisler és Ludwig van Beethoven  zenéi hangzanak el.

Előadók:          

Nagy Zsuzsanna – hegedűművész

Mesterházy Mária – előadóművész

Harmath Judit – euritmia előadóművész

Fóris Szilárd – zongoraművész‎

A közelmúlt szívszorító eseményei azt az elhatározást ébresztették bennünk, hogy ez az előadás

jótékonysági célt is szolgáljon.

Ezért kérjük, hogy amellett, hogy hozzájárulnak az előadás elengedhetetlenül szükséges költségeihez, további adományaikkal segítsék a hazájukból elmenekült családokat. Az összegyűjtött pénzt közvetlenül a nehéz helyzetben lévők kezeibe juttatjuk. Köszönjük nagylelkűségüket!

  1. április 11.-én hétfőn 18:00 órakor

a Balatonalmádi Pannónia Művelődési Központban