Rendezvénysorozat a Karácsonyi Gyűlés 100. évfordulója alkalmából

MEGHÍVÓ a 100 ÉVES A SZÍV ALAPKÖVE
Ünnepi Hét rendezvényeire

Szeretettel invitálunk minden kedves Barátot, Ismerőst a  KARÁCSONYI GYŰLÉS 100. évfordulóján tartott ünnepi rendezvénysorozatra!Az Ünnepi Hét három eseményből áll, 2023. december 25. és 30. között:

2023. december 25-én, hétfőn
10.00 – 12.00 óra között kerül sor az ünnepi hét
NYITÓESEMÉNYÉRE
a Rudolf Steiner Házban
(1026 Bp., Riadó u. 2/b.),
melynek keretében
10.00 óra:
RATKÓ ÁGNES csembaló koncertje csendül majd fel, Ágnesnek a zeneművek közt velünk megosztott gondolatai kíséretében:
Az első billentyűs források és ábrázolások 14. század végi, 15. század eleji megjelenését követően a billentyűs muzsika első nagy felvirágzása angol területen történt az 1500-as évektől kezdődően, emellett azonban a spanyol zene is rendkívüli jelentőségű. A hangverseny ebből a zenei világból nyújt ízelítőt.  A csembaló hangolása a korban használatos „középhangos” hangolás, amely a tiszta terceket helyezi előtérbe. Rövid ismertető előadás kapcsolódik a programhoz, amely ráirányítja a figyelmet az érdekes zenei jelenségekre is.
Elhangzanak Antonio de Cabezón (1510–1566), Francisco Correa de Arauxo (1584–1654), William Byrd (1543–1623) és Peter Philips (1560/1–1628) művei.
11.30 óra:
A Karácsonyi Gyűlés kezdőnapjairól, jelentőségéről oszt meg BRASSAI BRIGITTA néhány rövid gondolatot.
11.50 óra:
ALAPKŐ MEDITÁCIÓ – közös felolvasás
Az utolsó programpont egyben egy FELHÍVÁST is tartalmaz:
Mivel a december 25-i dátum valószínűleg nem teszi mindenki számára lehetővé, hogy részt vegyen a Nyitóeseményen, ezért arra buzdítunk benneteket, hogy ha térben távol is, de időben ugyanakkor tartsatok ünnepi találkozót ti is az ország bármely helyszínén kisebb-nagyobb közösségeitekben, és ha ez kedvező fogadtatásra talál köztetek, úgy építsétek fel hasonlóan a kétórányi találkozás menetét, mint tesszük azt majd a Rudolf Steiner Házban! Ha ez esetleg nem kivitelezhető számotokra, akkor álljunk meg egy pillanatra mindannyian, ahol épp vagyunk és olvassuk vagy mondjuk el együtt az Alapkő Meditációt 2023. december 25-én 11 óra 50 perckor!
Így megtörténhet, hogy 2023. december 25-én 11 óra 50 perckor az ország sok pontján egyszerre hangzik majd fel az Alapkő Meditáció!
A december 25.-i részvételi szándékotokat, kérjük, hogy itt jelezzétek a Rudolf Steiner Ház véges befogadóképessége miatt:
Köszönjük!
*
2023. december 29-én, pénteken
18.00-19.30 óra között kerül sor az 
ALAPKŐ TÁRSULÁS
euritmia előadására
a Tárogató Úti Színpadon
(1021 Bp., Tárogató u. 2-4.)
 
Ez az egyórás euritmia előadás nagy és lényegi lépésekben átöleli az emberiség létét az őskezdetektől a jövő küldetéstudatáig. Ezért egy nehéz, tömör és koncentrált művészi kinyilatkoztatás lesz. A könnyebb befogadhatóság kedvéért szólódarabokat is szőttek a nagyobb létszámú, súlyosabb tartalmak közé. Az előadás részét képezik még a kilégzést és az áthangolódást segítő csendek.
Aki nem tud vagy nem szeretne részt venni a szombati egész napos rendezvényen, annak ajánljuk ezt a péntek esti előadást.
2023. december 30-án az egész napos program részeként kerül majd bemutatásra ugyanez az előadás.

Az euritmia előadásra csak érvényes belépőjeggyel lehet eljönni.

A jegyek a Magyar Antropozófiai Társaság webáruházában –  https://antropozofia.hu/termekkategoria/jegyarusitas/ – vásárolhatóak meg.

Jegyek az első 5 sorban 3.000.- Ft-os, és a 6. sortól kezdődően pedig 2.500.- Ft-os egységáron kaphatók. A jegyek helyre szólnak, és a rendelések beérkezésének sorrendjében adjuk ki. Amennyiben többen szeretnének egymás mellett ülni, úgy kérjük, hogy egy rendelést adjanak le, mert csak így tudunk olyan jegyeket kiadni, melyek egymás mellé szólnak. A megvásárolt – helyre szóló – jegyeket a rendeléskor megadott címre e-mailben megküldjük. Ezt a jegyet kérjük otthon kinyomtatni és magatokkal hozni, vagy pedig a mobil telefonon elmenteni és érkezéskor felmutatni. Szükség esetén személyesen is át lehet venni a Rudolf Steiner Házban.

Az előadás részletes programja itt olvasható:

*

2023. december 30-án, szombaton
10.00-18.00 óra között kerül sor a
MAGYAR ANTROPOZÓFIAI TÁRSASÁG
100 ÉVES A SZÍV ALAPKÖVE
című
centenáriumi rendezvényére
a Tárogató Úti Színpadon
(1021 Bp., Tárogató u. 2-4.)
A részletes programot a mellékletben olvashatjátok.
Erre a rendezvényre csak érvényes belépőjeggyel lehet belépni.

A jegyek a Magyar Antropozófiai Társaság webáruházában –  https://antropozofia.hu/termekkategoria/jegyarusitas/ – vásárolhatóak meg.

Az ünnepség része az Alapkő Társulás euritmia előadása is, de erre az előadásra külön nem lehet jegyeket vásárolni!

Jegyek az első 5 sorban 3.000.- Ft-os, és a 6. sortól kezdődően pedig 2.500.- Ft-os egységáron kaphatók. A jegyek helyre szólnak, és a rendelések beérkezésének sorrendjében adjuk ki. Amennyiben többen szeretnének egymás mellett ülni, úgy kérjük, hogy egy rendelést adjanak le, mert csak így tudunk olyan jegyeket kiadni, melyek egymás mellé szólnak. A megvásárolt – helyre szóló – jegyeket a rendeléskor megadott címre e-mailben megküldjük. Ezt a jegyet kérjük otthon kinyomtatni és magatokkal hozni, vagy pedig a mobil telefonon elmenteni és érkezéskor felmutatni. Szükség esetén személyesen is át lehet venni a Rudolf Steiner Házban.

Szeretettel vár mindenkit a Magyar Antropozófiai Társaság és a Centenáriumi Év szervezőcsoport!