Weleda-MWSZ futás 2024 – Fussuk össze újra!

Eltelt három év. Hogy kinek mit jelent a hármasság, az asszociációk száma végtelen. Ahogy végtelen az a távolság is, ha egyedül, vagy együtt visszatekintünk az elmúlt három évre.

A távolság időben és térben, belül és kívül mérhető. De vajon mérhető e mindaz, amit mi, a Waldorf-pedagógiához pedagógusként, szülőként, nagyszülőként vagy támogatóként kapcsolódva nap, mint nap megteszünk a gyerekeinkért? A figyelem, a gondoskodás, a törődés, a fizikai és anyagi vállalások vajon mérlegre tehetőek e azért az egyetlen célért, hogy a gyermekeinkből boldog ember válhasson? Mérhető e a hit és azok az áldozatok, amiket azért teszünk, hogy egy jobb és biztonságosabb világban élhessenek? Persze, nagyon sokszor megtorpanunk. Akadályok gördülnek elénk, amiket meg kell mászni, átugrani és kikerülni, de ha időről-időre felidézzük, hogy miért tesszük mindezt, talán már könnyebb. A Waldorf-iskolákban és óvodákban az ünnepi pillanatok azok, amiket a gyermekeinkkel közösen megélve és átélve szintén könnyebbé teszik az utat, amelyen nap, mint nap végigjárunk. Ezek az ünnepek felemelnek, átformálnak.

Egy ünnepre hívunk most újra titeket. 2021 májusában a Weleda magyarországi forgalmazójával közösen megszerveztük a Fussuk össze! elnevezésű programsorozatot. Akkor a Rudolf Steiner által alapított Weleda márka 100 éves fennállását ünnepeltük és a cél az volt, hogy az alapítás évének számát, 1921 kilométert fussunk össze. Ezt a távolságot 5 nap alatt legyőztük, s végül egy hónap alatt 13 478 kilométer futottunk. Az eseményen 45 intézmény vett részt egyénileg és csapatban egyaránt.

Idén újra ünnepelni, futni hívunk titeket! Egy újabb ünnepet álmodtunk meg a gyerekeinkért. Idén májusban Fussunk össze! 9971 kilométert, ennyi gyermek jár ugyanis Waldorf- intézményben Magyarországon. Fussunk értük, hiszen annyi mindent megteszünk már értük és, hogy a cél ne vesszen el, legyen májusban minden nap előttünk, hogy miért is választottuk ezt az utat! Tegyük mérhetővé a távolságot és bizonyítsuk be, hogy le tudunk győzni minden akadályt!

Valaki egyszer azt mondta nekem, hogy amikor futok, már ne valami elől meneküljek, hanem valami felé fussak. Fussunk hát a hitért és a célért, hogy egyszer tényleg jó legyen Magyarországon gyereknek lenni!